Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

«Μεγάλη προσβολή να λες ξένο έναν Πόντιο που επενδύει λεφτά στην Ελλάδα»


«Μεγάλη προσβολή να λες ξένο έναν Πόντιο που επενδύει λεφτά στην Ελλάδα»

Αντικείμενο σφοδρής κριτικής γίνεται ο χαρακτηρισμός του Ιβάν Σαββίδη ως «φιλοξενούμενου» από την πλευρά του Ολυμπιακού. Ο πρώην βουλευτής, Τραϊανός Χατζηδημητρίου, μίλησε για μεγάλη προσβολή.


Αντιδράσεις και εκτός του οργανισμού του ΠΑΟΚ έχει προκαλέσει ο χαρακτηρισμός του Ιβάν Σαββίδη ως «φιλοξενούμενου» από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Η επίθεση που δέχθηκε ο μεγαλομέτοχος του «δικεφάλου» (και μάλιστα για δεύτερη φορά σε τέτοιο ύφος) έχει πυροδοτήσει έντονη κριτική στη Βόρεια Ελλάδα και στις τάξεις του ποντιακού ελληνισμού.

Είναι χαρακτηριστική μάλιστα η τοποθέτηση του δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή του Συνασπισμού, Τραϊανού Χατζηδημητρίου στον ΣΚΑΪ, όπου ανέφερε συγκεκριμένα:

«Είναι μεγάλη προσβολή να λες ξένο έναν άνθρωπο που είναι Πόντιος, μιλάει ποντιακά και έχει επενδύσει τόσα χρήματα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια τόσο στον ΠΑΟΚ και στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, όσο και στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς που αποτελεί το σύμβολο της Θεσσαλονίκης που το ανέστησε».

Αντιδράσεις υπήρξαν όμως και από την Παμποντιακή Ομοσπονδία, με τον πρόεδρό της, Χρίστο Τοπαλίδη να αναφέρει σε δικές του δηλώσεις επίσης στον ΣΚΑΪ: «Αυτές οι τοποθετήσεις είναι απαράδεκτες και ακραία ρατσιστικές για τους νεοπρόσφυγες που ήλθαν στην Ελλάδα μετά το ’90 και θα πρέπει να ανασκευαστούν. Οι Πόντιοι είναι Έλληνες».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: