Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Στη σκακιέρα τακτικής-εντυπώσεων τα «λευκά» τα πήρε ο Τίγρης!!


Στη σκακιέρα τακτικής-εντυπώσεων τα «λευκά» τα πήρε ο Τίγρης

Ο Κώστας Μιαούλης κάνει μία αποτίμηση των όσων έγιναν στην Σούπερ Λίγκα, θεωρεί πως η βασική κουβέντα είναι διαιτησία και ΕΠΟ, αλλά και το focus του Τίγρη στις μικρότερες ομάδες.
Από την συνάντηση αυτή δεν περίμενα να βγει κάτι ουσιαστικό. Τα πράγματα κύλησαν περίπου όπως τα περίμεναν όλοι, αλλά ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν αυτός που για μένα κέρδισε πολλούς πόντους, για όσους θέλουν να δουν τα πράγματα ξεκάθαρα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως θ’ αποφύγει την κριτική για όσα δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής, αλλά αυτό το ζήτημα δεν είναι της παρούσης. Ο Μελισσανίδης ήταν ο πλέον ώριμος με την πιο μεστή πρόταση, με βάση τα όσα ακούσαμε και διαβάσαμε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΠΟΡ FM 94.6, αλλά και όσων βγήκαν μέσα από το σάιτ του sport-fm.gr.

Δεν θέλω να ξεγελάσω κανέναν και να γράψω πως η ταμπακιέρα δεν αφορά την διαιτησία και την ΕΠΟ. Ασφαλώς και η ατάκα με τις Φιλιππινέζες ήταν εντός προγράμματος εκεί που ο Ιβάν ανέβασε τους τόνους, αλλά στη συνέχεια θεωρώ πως ήταν από άποψη τακτικής κι εντυπώσεων, ο Μελισσανίδης ήταν μακράν ο μεγάλος νικητής.

Με την ψύχραιμη και νηφάλια τοποθέτηση του, αλλά και τις προτάσεις του, έδειξε πως κατέβηκε όχι για το ονόρε, αλλά για να βάλει κάποιους προβληματισμούς και να προτείνει ιδέες. Η προσέγγιση του προς τους μικρούς, διότι εκεί εστίασε πρώτα, αφορά την πρόθεση του ν’ απαγκιστρωθούν αυτοί από το άρμα του Ολυμπιακού. Έκανε μία πρόταση που κατανοώ πως δύσκολα θα γίνει δεκτή, με το 40% από τα κέρδη του πρωταθλητή από Τσάμπιονς Λιγκ να μοιράζονται στους μικρότερους συλλόγους για να γίνουν ανταγωνιστικοί, αλλά ήταν μία ιδέα.

Από εκεί και μετά επειδή η πραγματική κουβέντα αφορά την ΕΠΟ και την διαιτησία. Με την εξαμελή επιτροπή που πρότεινε ο Μελισσανίδης νομίζω πως δείχνει την πρόθεση του να πάνε από κοινού οι ομάδες σε μια ριζική αλλαγή στη διαιτησία με την συμμετοχή όλων, ώστε να φύγει πάνω από το ποδόσφαιρο ένα από τα πέπλα της αναξιοπιστίας (σαφέστατα σε αυτή την Επιτροπή δεν μπορεί να είναι και ο Μποροβήλος). Η ΕΠΟ πρέπει ν’ αλλάξει, όπως σαν Ενωσίτη με κάλυψε και η τοποθέτηση του για το Κύπελλο. Η ΑΕΚ πρέπει ν’ απαιτήσει την συνέχιση και ολοκλήρωση του θεσμού και να ξεφύγει αυτή την παθητική στάση που τήρησε αυτές τις μέρες. Πολύ ορθή και η πρόταση του για τεχνοκράτη πρόεδρο στην Σούπερ Λίγκα. Δεν μπορεί σε έναν συνεταιρισμό που αποβλέπει στο κέρδος για όλους, να έχουν την ευθύνη, άνθρωποι που δεν έχουν τα φόντα για να κάνουν αυτή τη δουλειά.

Από την άλλη ο Σαββίδης ήταν πολύ επιθετικός. Έχει περάσει πλέον η αντιπαράθεση και σε προσωπικό επίπεδο με τον Ιβάν να βράζει για την αμφισβήτηση του κατά πόσο είναι Έλληνας. Ο Ιβάν έκανε μία σωστή τοποθέτηση για το θέμα του Παππά, λέγοντας αυτά που είπε και ο γράφων από την πρώτη στιγμή. Αν ο Παππάς είχε διακόψει τον αγώνα του Κυπέλλου, όταν ο Σίλβα δέχτηκε το αντικείμενο τότε δεν θα μπορούσε να πει κανείς τίποτε. Επιπλέον ο τρόπος που έχει συνηθίσει ο Ρώσος είναι να συνεννοούνται τα αφεντικά μεταξύ τους. Όσο παράξενο και αν φαίνεται για τα δικά μας δεδομένα και σε αυτό έχει δίκιο. Αυτοί που βάζουν τα χρήματα έχουν τον πρώτο λόγο. Ορθή ήταν η τοποθέτηση του και για τον Γιώργο Μποροβήλο. Η πρόταση του για τις αμοιβές των διαιτητών θα μπορούσε να συζητηθεί σε ένα πιο νορμάλ κλίμα και τουλάχιστον λιγότερο εκρηκτικό.

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, ο Μελισσανίδης έχει την άνεση με βάση την ανώτερη των προσδοκιών για φέτος πορεία της ΑΕΚ, μετά την επιστροφή της από τις μικρότερες κατηγορίες να είναι πιο ψύχραιμος. Ο Σαββίδης για το πρεστίζ και τον κόσμο παίζει το χαρτί του ανεβάσματος των τόνων, που μπορεί να βγει και σε καλό μπορεί και να του γυρίσει μπούμερανγκ.

Δύο πραγματάκια ακόμα. Για τα στοιχηματικά γνωρίζω πως ο Μελισσανίδης έχει τα στοιχεία για ν' αποδείξει όσα υποστηρίζει και γενικά στον κόσμο του Στοιχήματος μαίνεται ένα κυνηγητό εδώ και 2,5- 3 χρόνια. Το άλλο που θέλω να επισημάνω είναι η απουσία του Γιάννη Αλαφούζου που δεν έγινε δεκτή με καλό μάτι από φίλους και μη των «πρασίνων», όμως συνέτρεχε σοβαρός λόγος για την απουσία του. Άλλωστε αυτή ήταν απλά η πρώτη αναγνωριστική κόντρα. Σε επίπεδο ιδιοκτητών και μέχρι να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά, θα κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Αν ποτέ μπουν σε σειρά...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: