Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Αιώνια πιστοί!!


Αιώνια πιστοί!

Οι πιο «πιστοί» οπαδοί στην Ευρώπη είναι αυτοί της Μπάγερν Μονάχου, με το «Αλιάντς Αρίνα» να εμφανίζει πληρότητα... 100% μέσο όρο! Ακολουθούν οι έδρες των Γουέστ Χαμ και Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα έκανε το «MyVoucherCodes», σχετικά με την πληρότητα των γηπέδων στα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία). Το άτυπο βραβείο των πιο... «πιστών» οπαδών απονέμεται ασυζητητί σε αυτούς της Μπάγερν μονάχου, που γεμίζουν (κυριολεκτικά) το «Αλιάντς Αρίνα» σε κάθε εντός έδρας αναμέτρηση των Βαυαρών.

Το γήπεδο της πρωταθλήτριας Γερμανίας εμφανίζει πληρότητα 100% σε κάθε αγώνα της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα και ξεπερνά αυτά των Γουέστ Χαμ («Άπτον Παρκ», 99.75%) και Μπορούσια Ντόρτμουντ («Βεστφάλενσταντιον», 99.72% με μέσο όρο 200 κενά καθίσματα σε κάθε αγώνα) να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα της γενικής κατάταξης.

Όσον αφορά τα πρωταθλήματα, η Πρέμιερ Λιγκ έχει μέσο όρο 95.86% (Γουέστ Χαμ η πρώτη, Άστον Βίλα η τελευταία), η Μπουντεσλίγκα 91.64% (Μπάγερν Μονάχου η πρώτη, Χέρτα Βερολίνου η τελευταία), η Λα Λίγκα 70% (Εϊμπάρ η πρώτη, Χετάφε η τελευταία) και η Σέριε Α 55% (Γιούβε η πρώτη, Λάτσιο η τελευταία, λόγω κυρίως της τιμωρίας δύο αγωνιστικών που είχε δεχθεί για ρατσιστική επίθεση των οπαδών της), όσο δηλαδή και Αγγλική League One.

Πάντως, όπως είναι λογικό, μεγάλο ρόλο παίζει η χωρητικότητα των εδρών και τη δυναμική της ομάδας. Για παράδειγμα, η Εϊμπάρ είναι πρώτη στη Λα Λίγκα αλλά το γήπεδο της χωράει μόλις 6.300 θεατές, ενώ η Χέρτα είναι τελευταία στη Μπουντεσλίγκα, αλλά αγωνίζεται στο τεράστιο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, χωρητικότητας 74.475 θεατών.

Αναλυτικά η κατάταξη ανά πρωτάθλημα:

Αγγλία (στην Αγγλία περιλαμβάνονται και τα πρωταθλήματα μικρότερων κατηγοριών)

inner

inner

inner

inner

inner

Γερμανία

inner

Ισπανία

inner

Ιταλία

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: