Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Οι οπαδοί της Λέστερ προκάλεσαν... σεισμό!!

Σεισμό προκάλεσαν οι οπαδοί της Λέστερ κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών τους, στο νικητήριο γκολ του Ουγιόα απέναντι στη Νόριτς. Όχι μεταφορικά, κυριολεκτικά!

Οι οπαδοί της Λέστερ προκάλεσαν... σεισμό!Πολλές φορές, η λέξη «σεισμός» χρησιμοποιείται μεταφορικά, όταν θέλουμε να δώσουμε έμφαση για κάποια μεγάλη αναταραχή ή αντίδραση. Εν προκειμένω, όμως, χρησιμοποιείται με την κυριολεκτική της έννοια. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, είναι όμως αληθινό: οι υποστηρικτές της Λέστερ, προκάλεσαν μικρή σεισμική δόνηση, στους πανηγυρισμούς τους μετά την επίτευξη του νικητήριου γκολ του Ρικάρντο Ουγιόα απέναντι στη Νόριτς (1-0), στις 27 Φεβρουαρίου.

Τη δόνηση ανίχνευσε ένας ειδικός εξοπλισμός, που έχουν τοποθετήσει κοντά στο «King Power Stadium» φοιτητές Γεωλογίας του Πανεπιστημίου του Λέστερ. Ένας εξ αυτών, ο Ρίκαρντ Χόιλ, μίλησε επ’ αυτού και ανέλυσε τη λειτουργία του εξοπλισμού.

«Πρόκειται για έναν εξοπλισμό που ανιχνεύει και βαθμονομεί μικροσεισμούς, μέχρι 2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Ο συγκεκριμένος βρίσκεται σε ένα δημοτικό κοντά στο γήπεδο, ενώ υπάρχουν δύο ακόμα, ένας στο υπόγειο του τμήματος Γεωλογίας στο κτίριο του Πανεπιστημίου και ακόμα ένας στο μουσείο «New Walk». Αναλύοντας τα δεδομένα που συνέλεξε ο συγκεκριμένος σεισμογράφος, παρατηρήσαμε εντονότερη –από το συνηθισμένο- δραστηριότητα, κατά τη διάρκεια αγώνων στο κοντινό γήπεδο (σ.σ: το King Power). Με μια προσεκτική ματιά, καταλάβαμε πως υπήρχε συσχέτιση της απότομης αύξησης της δραστηριότητας, με τη χρονική στιγμή της επίτευξης γκολ από την ομάδα της Λέστερ. Στις 27 Φεβρουαρίου, καταγράφηκε σεισμός 0.3 βαθμού στη κλίμακα των Ρίχτερ και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οφειλόταν στους έντονους πανηγυρισμούς των οπαδών της Λέστερ, μετά το γκολ που επετεύχθη», ανέφερε.

Λόγω του γεγονότος αυτού, οι φοιτητές εστίασαν στα δεδομένα του συγκεκριμένου εξοπλισμού και κατέγραψαν μικρότερης ισχύος σεισμούς και στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα των «Αλεπούδων», απέναντι στη Γουέστ Μπρομ (2-2) τη 1η Μαρτίου. Να σημειωθεί, πως η Λέστερ βρίσκεται 5 πόντους μπροστά από τη δεύτερη Τότεναμ στο βαθμολογικό πίνακα, με 9 αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: