Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Δικαιώθηκαν οι οπαδοί στην Αγγλία για τα εισιτήρια!!


Δικαιώθηκαν οι οπαδοί στην Αγγλία για τα εισιτήρια!

Οι διαμαρτυρίες έπιασαν τόπο! Οι σύλλογοι της Premier αποφάσισαν να θέσουν κατώτατο όριο στις τιμές των εισιτηρίων για οπαδούς που πάνε εκτός έδρας, θεωρώντας τους αναπόσπαστο κομμάτι του παιχνιδιού

Για τα τρία επόμενα χρόνια -τουλάχιστον- οι οπαδοί της Premier League δεν θα... ξηλώνουν τις τσέπες τους για να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας τους σε εκτός έδρας ματς.

Σε συμβούλιο που έγινε το πρωί της Τετάρτης οι σύλλογοι αποφάσισαν να θεσπίσουν κατώτατο όριο 30 λιρών (περίπου 43 ευρώ) για τους οπαδούς που ταξιδεύουν μακριά απ’ την έδρα της ομάδας τους, ως αποτέλεσμα της νέας τηλεοπτικής συμφωνίας ύψους 5.14δις λιρών (~6,5 δις ευρώ) που θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη σεζόν.

Το γεγονός αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί μεγάλη νίκη για τους Άγγλους οπαδούς, που είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται έντονα για τις τιμές των εισιτηρίων. Και δεν θεωρείται άδικη η συμπεριφορά τους, αφού τα τελευταία χρόνια το κόστος είχε αυξηθεί κατακόρυφα, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.

inner

Η ανακοίνωση:

«Δίνοντας βάση σε όλες τις εναλλακτικές επιλογές, οι σύλλογοι της Premier League αποφάσισαν ότι οι οπαδοί στα εκτός έδρας ματς θα έχουν την δυνατότητα να εισέρχονται στο γήπεδο πληρώνοντας το πολύ 30 λίρες για τα εισιτήριά τους, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι σύλλογοι γνωρίζουν πως οι εκτός έδρας οπαδοί έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

-Είναι απαραίτητοι για την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού και τονώνουν την ανταπόκριση των γηπεδούχων, κάτι που διακρίνει τα ματς της premier League από αυτά άλλων κατηγοριών.

-Έχουν πρόσθετα έξοδα για το ταξίδι και πληρώνουν κανονικά το εισιτήριό τους, αφού δεν τους παρέχεται η δυνατότητα εισιτηρίων διαρκείας και άλλες εκπτώσεις.

-Η ευθύνη γι’ αυτούς μοιράζεται ανάμεσα στους συλλόγους, με αποτέλεσμα το σωστό να είναι να υπάρξει μια συλλογική πρωτοβουλία για να τους βοηθήσει.

Όλο αυτό έχει γίνει κατανοητό από τους συλλόγους που προμηθεύουν τους οπαδούς τους με σειρά μέτρων για να τους βοηθήσουν, συμπεριλαμβανομένης της «ASI» (Away Supporters Initiative) που καθιερώθηκε το 2013.

Στην τελευταία τους συνάντηση οι σύλλογοι συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να βοηθήσουν τους φιλοξενούμενους οπαδούς. Έτσι αποφασίστηκε το κατώτατο όριο των 30 λιρών στα εισιτήρια. Αυτό αντικαθιστά το «ASI» ως αναγνώριση της σημασίας που έχουν οι οπαδοί στα εκτός έδρα ματς».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: