Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

«Κύπελλο με την καρδιά των 40χιλιάδων»


Έριξε μια ματιά πίσω του («ήταν δύσκολο ο δρόμος μέχρι εδώ») και στην συνέχεια κάρφωσε το βλέμμα του στο τρόπαιο που ήταν ήδη τοποθετημένο μπροστά του. «Πέρυσι στην Ισπανία, έφτασα κοντά αλλά δεν το άγγιξα. Φέτος ελπίζω να το αγκαλιάσω» παραδέχθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ, που δεν αποποιήθηκε τον τίτλο του φαβορί («αρκεί να το αποδείξουμε στο γήπεδο» και παραδέχθηκε πως η ΑΕΚ στον αυριανό τελικό η ομάδα θα πάρει δύναμη και καρδία από τους 40χιλιάδες κιτρινόμαυρους που θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ.

«Νιώθω πολύ περήφανος να μπορώ να διεκδικήσω το κύπελλο. Ακόμα μια φορά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο ρόστερ της ομάδας. Ακόμα και αυτούς που αυτή την στιγμή δεν βρίσκονται στο ρόστερ, αλλά συμμετείχαν στα πρώτα ματς του κυπέλλου. Ήταν δύσκολος ο δρόμος μέχρι εδώ. Η κλήρωση των προημιτελικών και ημιτελικών, ήταν να παίξουμε με ομάδες που ήταν ψηλά στην βαθμολογία. Αν καταφέρουμε να πάρουμε το κύπελλο, θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σ’ όλους τους αντιπάλους που συναντήσαμε για να φτάσουμε εως εδώ. Είναι δίκαιο να βρισκόμαστε εδώ στον τελικό. Και εύχομαι να παρουσιάσουμε ένα καλό θέαμα. Και να το διασκεδάσει ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΚ

Το να είναι φαβορί μια ομάδα, λέγεται εκτός αποδυτηρίων. Εμείς αισθανόμαστε περήφανοι που είμαστε στον τελικό και με τον τρόπο που φτάσαμε. Το να θεωρούμε μια ομάδα φαβορί είναι για τον κόσμο και για τον Τύπο. Για την ιστορία της ΑΕΚ μπορεί να εμφανιστείς και ως φαβορί. Όμως πρέπει να το αποδείξουμε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένα μονό ματς. Ή το κερδίζεις ή το χάνεις. Και πρέπει να το κερδίσουμε στον αγωνιστικό χώρο. 

Σε τέτοιου είδους ματς όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν. Είναι λίγο άδικο να επιλέξεις έντεκα να παίξουν και 18 στην αποστολή. Αλλά η προσπάθεια μου είναι να βάλω τους πιο έτοιμους παίκτες. Και γνωρίζοντας πως τα ματς ξεκινούν στο πρώτο λεπτό, αλλά τελειώνουν στις καθυστερήσεις. Εκπλήξεις μπορεί να υπάρξουν και στην αρχική ενδεκάδα αλλά και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. 

Θα παίξουμε μ’ όλες τις ικανότητες που έχουμε. Μ’ όλη την διάθεση και όρεξη. Θα παίξουμε με την καρδιά και τον ενθουσιασμό που θα μας δώσουν 40 χιλιάδες που θα είναι στο γήπεδο. Τώρα το μόνο που μας μένει είναι να έχουμε πίστη. Και δεν μας ενδιαφέρει ο τρόπος. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μετά από πολλά χρόνια να χαρεί έναν τίτλο ο κόσμος της ΑΕΚ. Ήταν ένας από τους στόχους. Όταν ήρθαμε εδώ είχαμε βάλει κάποιους στόχους. Και όπως είπε και ο αρχηγός ήταν μια δύσκολη χρονιά. Υποφέραμε πολλές φορές. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά. Αυτό που θέλω είναι να αφιερώσουμε σ’ όλο τον κόσμο της ΑΕΚ το κύπελλο. Θα τα δώσουμε όλα αύριο προκειμένου να προσθέσουμε ένα ακόμα κύπελλο.

Είναι περηφάνια να κατακτήσεις το κύπελλο. Έχω αρχίσει να εξειδικεύομαι περισσότερο στην κατάκτηση κυπέλλου. Πέρυσι δεν κατάφερα να ακουμπήσω το κύπελλο, παρόλο που έφτασα μέχρι εκεί. Ελπίζω αύριο να καταφέρω να το ακουμπήσω». 

«Είναι φάρμακο για μας το κύπελλο»

Σε μια ακόμα χρονιά που τελειώνει χωρίς τον τίτλο του πρωταθλήματος για την ΑΕΚ και που κουβαλάει ένα σωρό συμπτώματα από «παιδικές ασθένειες», η κατάκτηση ενός κυπέλλου μόνο ως φάρμακο μπορεί να λειτουργήσει. Κάτι το οποίο παραδέχθηκε και ο αρχηγός της Ένωσης Παντελής Καφές. 

«Παίζουμε ένα σημαντικό ματς. Είμαστε ήρεμοι, συγκεντρωμένοι. Θέλουμε να σηκώσουμε το κύπελλο. Σημαίνει πολλά για την οικογένεια της ΑΕΚ. Και θέλουμε να γίνει ένα σκαλοπάτι που θα πατήσει η ΑΕΚ για να πάει ακόμα ψηλότερα. 
Επιτέλους έφτασε η στιγμή του τελικού. Όλοι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Η πίεση υπάρχει στις μεγάλες ομάδες αλλά δεν είναι κάτι που μας αγχώνει. Θέλουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. 
Ο Λυμπερόπουλος είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής και έχει πετύχει πολλά στην καριέρα του. Αύριο είμαστε όλοι ενωμένοι, υπάρχει η ΑΕΚ και για την ΑΕΚ θέλουμε το κύπελλο. Έχουμε περάσει δύσκολες μέρες φέτος και αυτό το κύπελλο θα είναι ένα φάρμακο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: