Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Σπανός: «Το άγχος θα το έχει σίγουρα η ΑΕΚ»

Για την μεγάλη πρόκληση του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας που έχει μπροστά του ο Ατρόμητος μίλησε ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός, στον «Sentra 103,3» και στην εκπομπή «Θύρα 11» με το Νίκο Γέμελο.

Για το θεσμό του κυπέλλου και την αξία του για τον Ατρόμητο:
«Σίγουρα είναι η κορυφαία στιγμή του Ατρομήτου να διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του έναν τίτλο. Πιστεύω ότι είμαστε όλοι έτοιμοι στην ομάδα. Διακρίνω ότι οι παίκτες έχουν αυτοπεποίθηση και θα τα δώσουμε όλα προκειμένου να φέρουμε τον τίτλο στο Περιστέρι».

Για το αν ο Ατρόμητος δεν έχει άγχος, καθώς χαρακτηρίζεται αουτσάιντερ του τελικού:
«Το άγχος θα το έχει σίγουρα η ΑΕΚ, γιατί είναι το φαβορί, παίζει στην έδρα της, μπροστά στον κόσμο της και πιστεύω ότι αυτό μας εξυπηρετεί εμάς. Αλλά απο εκεί και πέρα είναι παιχνίδι  ενενήντα λεπτών. Ο Ατρόμητος έχει δείξει ποιότητα στο πρωτάθλημα και ειδικά απέναντι στις μεγάλες ομάδες, όπου απ' όλες έχει πάρει βαθμούς, έχει δείξει ανταγωνιστικός και μας δίνει αισιοδοξία αυτό το γεγονός, ότι δηλαδή στην καλή του μέρα μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο. Και αύριο θα δεικδικήσουμε επί ίσοις όροις το τρόπαιο.

Σεβόμαστε, βέβαια, την ΑΕΚ όμως δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε εύχόμαστε μόνο να βρεθούμε στη μέρα μας σαν ομάδα. Από κει και πέρα αν εχουμε το 10% των δυνατοτήτων μας τότε δεν φοβόμαστε τίποτα».

Για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα αν κερδίσει ο Ατρόμητος το Κύπέλλο:
«Είτε κερδίσουμε το Κύπελλο, είτε όχι πάντα υπάρχει η επόμενη μέρα αυτό είναι σίγουρο. Είμαστε ομάδα με στέρεες βάσεις και έχουμε αποδείξει ότι στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε θα κινούμαστε πάντα με βάση τις δυνατότητες μας. Οπότε την επόμενη μέρα την έχουμε ήδη σχεδιάσει. Η φιλοσοφία μας είναι αυτή που είπαμε πηγαίνουμε μέχρι εκεί που φτάνουν οι δυνατότητες μας χωρίς να κάνουμε αλόγιστες δαπάνες που θα είναι καταστροφικές για εμάς».

Για το αν ο Ατρόμητος προτίθεται να ζητήσει άλλα εισιτήρια:
«Πήραμε 12.000 εισιτήρια τα οποία εχουν εξαντληθεί. Υπάρχει ζήτηση όμως είμαστε στην τελευταία μέρα και δεν προτιθέμεθα να ζητήσουμε άλλα.
Εμείς σαν ομάδα πήραμε τα μέτρα μας και η διαχείριση εισιτηρίων δίνει εισιτήρια, κρατώντας και στοιχεία αστυνομικής ταυτότητας. Ο μεγαλύερος αριθμός αυτών έχει δοθεί σε πολίτες του Περιστερίου. Από εκει και πέρα το Περιστέρι είναι ένας μεγάλος Δήμος, έχει φιλάθλους όλων των ομάδων, δεν μπορεί όλοι να είναι οπαδοί της ομάδας. Εμείς έχουμε λάβει τα μέτρα μας κάνοντας προσεκτική πώληση των εισιτηρίων και το μεγάλο στοίχημα είναι αυτοί οι 12.000 κόσμος που θα συνοδεύσουμε την ομάδα και μετά τον τελικό να μπορέσουμε να κρατήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι του στον Ατρόμητο».

Για τον εάν στόχος της διοίκησης ήταν εξ αρχής η συσπείρωση της ομάδας:
«Σίγουρα ήταν εξ αρχής στόχος μας από τη στιγμή που έγινε η συγχώνευση, να συσπειρώσουμε τον κόσμο γύρω από την ομάδα και ο Ατρόμητος να γίνει πρώτη δύναμη μέσα στην πόλη. Γιατί το Περιστέρι είναι ένας απο τους μεγαλύτερους Δήμους τη χώρας και διαθέτει μια πολύ μεγάλη δεξαμενή φιλάθλων. Όταν αυτοί οι φίλαθλοι αποκτήσουν την τοπική συνείδηση και δουν την ομάδα του Ατρομήτου σαν πρώτη ομάδα και τη φέρουν μέσα στην καρδιά τους, σίγουρα και η ομάδα θα έχει όλες τις προϋποθέσεις τα επόμενα χρόνια ν' αλλάξει επίπεδο».

Για τα οικονομικά προβλήμάτα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες:
«Εμένα η θέση μου είναι μία και αδιαπραγμάτευτη. Όλες οι ομάδες πρέπει να μπαίνουμε στην αφετηρία του πρωταθλήματος με τις ίδιες προϋποθέσεις και τα ίδια κριτήρια. Όποια ομάδα δεν πληροί αυτά τα κριτήρια σίγουρα συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό. Το έχω πει από την αρχή. Θεσμικό πλαίσιο υπάρχει στην Ελλάδα και περιμένουμε να εφαρμοστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: