Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Σούμποτιτς: «Με την άμυνα για τη νίκη»

Με εφαλτήριο την αμυντική αποτελεσματικότητά του ετοιμάζεται να υποδεχτεί αύριο (17.00, Novasports3) ο Άρης το Μαρούσι, στην αρχή των αναμετρήσεών τους για την πρώτη φάση των πλέι οφ. Παιχνίδι για το οποίο ο Λευτέρης Σούμποτιτς μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, πλην των Λίνου Χρυσικόπουλου, Λευτέρη Μποχωρίδη, που συμμετέχουν με την εφηβική ομάδα του συλλόγου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στα Τρίκαλα. Σημείο αναφοράς στο ματς για τους «κίτρινους» αποτελεί, επιπλέον, η παρθενική εμφάνιση με τη φανέλα τους των Αντονι Κινγκ, Ανατόλι Κασίροφ.
«Μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη φάση του πρωταθλήματος η οποία θα κρίνει πολλά. Στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται, ώστε να διεκδικήσουμε μία θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα. Είναι ο απώτερος σκοπός μας. Αύριο αγωνιζόμαστε με το Μαρούσι και το παιχνίδι αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή.
Οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να την πληρώσουμε, καθώς το Μαρούσι έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Είχαμε την προσθήκη δύο νέων παικτών τις τελευταίες μέρες και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε να προσαρμοστούν όσο πιο γρήγορα γίνεται στη φιλοσοφία της ομάδας», δήλωσε ο τεχνικός του Άρη.
Πρόσθεσε λέγοντας: «Οπως τονίζω από τη στιγμή που ήρθα στον Άρη, με την άμυνά μας μπορούμε να πετύχουμε όσα θέλουμε. Από εκεί θα αρχίσουμε και αύριο και με συγκέντρωση μπορούμε να κερδίσουμε το ματς. Παίζουμε στο γήπεδό μας και θέλουμε ο κόσμος μας να έρθει να μας στηρίξει. Με την αγωνιστική παρουσία μας, βέβαια, θα τον πείσουμε ότι αξίζει να είναι δίπλα μας».
Ο Χρήστος Ταπούτος, από την πλευρά του, τόνισε: «Ολοι γνωρίζουμε ότι το πιο σημαντικό κομμάτι της χρονιάς, όπου κρίνονται όλα, είναι τα πλέι οφ. Σε αυτά πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το στόχο μας. Προετοιμαζόμαστε σωστά υπό τις οδηγίες των προπονητών μας για να φτάσουμε στο στόχο μας, που είναι η κατάληψη μίας θέσης που οδηγεί στην Ευρωλίγκα. Ήρθαν δύο καινούργιοι παίκτες, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν σημαντικά στην επίτευξη του στόχου μας. Όλοι μαζί στις προπονήσεις τους βοηθάμε, ώστε να ενσωματωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται».
Και ο φόργουορντ των «κίτρινων» κατέληξε: «Με το Μαρούσι, αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, θα πάρουμε τη νίκη. Βέβαια, για να τα καταφέρουμε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες ενός τόσο σημαντικού παιχνιδιού. Πιστεύουμε ότι οι φίλαθλοι μας, οι οποίοι είναι και η κινητήριος δύναμή μας, να έρθουν στο γήπεδο και να μας υποστηρίξουν γιατί πραγματικά τους έχουμε ανάγκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: