Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μοντέλο ΔΟΕ για την ανάθεση των Παγκοσμίων Κυπέλλων προτείνει ο Μπλάτερ!!

Την αλλαγή του τρόπου επιλογής των χωρών που αναλαμβάνουν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου προανήγγειλε ο Σεπ Μπλάτερ, σε περίπτωση επανεκλογής του στην προεδρία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδία, την 1η Ιουνίου.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο Ελβετός παράγοντας δήλωσε έτοιμος να υιοθετήσει το μοντέλο που εφαρμόζει η ΔΟΕ για την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, σε σκοπό να μην επαναληφθούν στο μέλλον οι... ψίθυροι που ακολούθησαν την ανάθεση των Μουντιάλ 2018 και 2002 σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την πρόταση Μπλάτερ «... η εκτελεστική επιτροπή (σ.σ. της FIFA) θα δέχεται 10-12 υποψηφιότητες, θα τις εξετάζει και θα επιλέγει τις καλύτερες, αφήνοντας τη γενική συνέλευση να ψηφίσει. Αυτή θα ήταν μία θετική λύση».

Ο 75χρονος Ελβετός διεκδικεί την τέταρτη κατά σειρά θητεία του στην ηγεσία της ΦΙΦΑ, έχοντας ως αντίπαλο τον πρόεδρο της ασιατικής συνομοσπονδίας, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάν, για τον οποίο άφησε αιχμές.

«Δεν ξέρω γιατί ο Μπιν Χαμάν έγινε ξαφνικά τόσο επιθετικός. Είχε δηλώσει επανειλημμένα στην εκτελεστική επιτροπή ότι δεν θα βρισκόταν ποτέ εναντίον μου», δήλωσε ο Μπλάτερ ενώ όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές τόνισε: «Έχω περίπου τις μισές ψήφους από Ασία και Αφρική και τη συντριπτική πλειοψηφία από τον υπόλοιπο κόσμο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: