Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Και τώρα, πέφτει ή μένει;

Για το χάος που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ είναι περιττό να αναφέρουμε έστω και μία λέξη. Παρότι η περίπτωση του Ηλυσιακού είναι πρωτόγνωρη, δεν υπάρχει κανένα άλλοθι.
Και τώρα, πέφτει ή μένει;
Είτε για τους άσχετους του ΕΣΑΚΕ που τόσα χρόνια έκαναν την πάπια και ήρθε ο Καραμανλής με την απόφαση του αθλητικού δικαστή να τους ξεφτιλίσει, είτε για την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού, είτε για την αδρανούσα κι επικίνδυνη Πολιτεία.
Βέβαια, καλός είναι και ο Καραμανλής. Πιστεύει ότι επειδή έφερε ως δικαιολογία το γεγονός ότι. «Όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού σου δε σε ενδιαφέρει», για την καταγγελία που δεν έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Πράγματι, η υπόθεση είναι παράξενη, διότι ο ΕΣΑΚΕ, ο δικαστής και η Επιτροπή θα έπρεπε εδώ και χρόνια έχουν αποβάλει ομάδες από το πρωτάθλημα και να γνωρίζουν άριστα τι θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.
Αυτή τη στιγμή πάντως, ούτε καν στον ΕΣΑΚΕ γνωρίζουν ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Και η διαδικασία, παρά τα όσα λέει η ΑΕΚ, έχει ως εξής:
Επειδή, η υπόθεση κρίνεται με βάση τη συνδυαστική ερμηνεία των κανονισμών, το νομικό τμήμα του ΕΣΑΚΕ μελετά τα σχετικά άρθρα και θα κάνει σχετική εισήγηση στο δ.σ. του ΕΣΑΚΕ. Σε περίπτωση που το νομικό σκεπτικό είναι άρτιο ο ΕΣΑΚΕ δε θα κληθεί να πάρει απόφαση βεβαίως, αλλά να εγκρίνει την εισήγηση του νομικού τμήματος.
Τώρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει αντίδραση από την πλευρά των θιγόμενων, είτε αυτός είναι ο Ηλυσιακός, είτε είναι η ΑΕΚ. Κι όλα αυτά βεβαίως θα ισχύσουν σε περίπτωση που η Ενωση δικαιωθεί και δε δεύτερο βαθμό, στο ΑΣΕΑΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: