Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μάργαρης: «Οικονομικά βιώσιμος ο Ηρακλής»

Ο εκπρόσωπος της Emerging Markets Experts Ltd, εταιρίας που ανέλαβε την έκθεση βιωσιμότητας για λογαριασμό της ΠΑΕ Ηρακλής, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τη συγκεκριμένη μελέτη.
Ο Βασίλης Μάργαρης δήλωσε αισιόδοξος για την έκβαση της απόφασης από την Δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ και ανέφερε για τη μελέτη της εταιρίας του: «Δούλεψαν 4 τεχνοκράτες στη μελέτη, γιατί έπρεπε να βγει σύντομα το πόρισμα. Είχα μια πολύ καλή συνεργασία με τη διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής και το λέω γιατί πολλές φορές δεν είναι όλοι δεκτικοί στο να δίνουν στοιχεία ενός συλλόγου. Οι ερωτήσεις που λάβαμε ήταν συγκεκριμένες να αξιολογήσουμε τις χρήσεις των προηγούμενων 3 ετών, το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρήσης και το στρατηγικό πλάνο για τη νέα σεζόν.
Έτσι να αξιολογήσουμε τελικά αν με αυτό το πλάνο η ΠΑΕ είναι βιώσιμη για το μέλλον. Στη συγκεκριμένη μελέτη εξετάζοντας τις χρήσεις από το 2007 και μετά, βγαίνει θετικό πρόσημο το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρήσης αλλά και αυτό της επόμενης σεζόν. Η εταιρία μας με μαθηματικά στοιχεία μπορεί να αποδείξει τη βιωσιμότητα μιας ομάδας και αυτό είναι το πιο σημαντικό.
Το μαθηματικό μοντέλο που ακολουθήσαμε την τελευταία τριετία, έβγαλε θετικό πρόσημο τη σεζόν 2007-2008. Η χρήση 2009-2010 παίρνει αρνητικό πρόσημο. Ευθύνη για τα αρνητικά αποτελέσματα των χρήσεων 2008-2009 και 2009-2010 έχουν φυσικά οι διαχειριστές των δύο ετών. Τη Δευτέρα θα παρουσιάσω την συγκεκριμένη μελέτη στην επιτροπή στην Αθήνα και θεωρώ πως είναι ένα δυνατό χαρτί για τη διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: