Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Δεν μπορεί να πάει στο Λονδίνο η Χαλκιά!!

Η επιστροφή της Φανής Χαλκιά στους στίβους είναι δεδομένη αφού πήρε το ΟΚ από την ΙΑΑΦ για να μπορέσει να ξανατρέξει, μετά την λήξη της τιμωρίας της.
Δεν μπορεί να πάει στο Λονδίνο η Χαλκιά!
Η συμμετοχή της, όμως, στους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου θεωρείται αμφίβολη. Και, για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, εξαρτάται από την Λοζάνη!
Σύμφωνα με τον (νέο) κανόνα 45 της ΔΟΕ «όποιος αθλητής ή αθλήτρια τιμωρηθεί μετά την 1η Ιουλίου 2008 με έξι μήνες ή περισσότερο για παράβαση κανονισμών αντιντόπινγκ χάνει αυτομάτως το δικαίωμα να πάρει μέρος στους αμέσως επόμενους ολυμπιακούς αγώνες».
Η Χαλκιά είχε τιμωρηθεί μετά τους ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου με δυο χρόνια αποκλεισμό. Συνεπώς, δεν μπορεί να πάει στο Λονδίνο του χρόνου το καλοκαίρι, ακόμα κι αν πιάσει τα όρια, αφού την «πετάει» εκτός διοργάνωσης ο κανονισμός της ΔΟΕ.
Υπάρχει, όμως, ένα μικρό παραθυράκι. Η ολυμπιακή επιτροπή των ΗΠΑ προσέφυγε αυτές τις μέρες στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της Λοζάνης για να ρίξει τον κανονισμό της ΔΟΕ. Οι ΗΠΑ ζητάνε να μην ισχύσει ο αποκλεισμός από τους ολυμπιακούς αγώνες για τον 400άρη Μέριτ, που είχε τιμωρηθεί με 21 μήνες για χρήση απαγορευμένων ουσιών το 2009.
Αν υπάρξει δικαίωση στην περίπτωση Μέριτ, τότε ανοίγει ο δρόμος και για την Χαλκιά, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα είναι σε καλή κατάσταση και θα μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκριση για να πάει στους ολυμπιακούς αγώνες.
Και γι’ αυτό λέμε πως όλα εξαρτώνται από το CAS. Η ΔΟΕ, άλλωστε, πήρε αυτό το μέτρο για να αποτρέψει την συμμετοχή σε ολυμπιακούς αγώνες των αθλητών που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις ντόπινγκ, σε μια προσπάθειά της για καθαρότερους αγώνες.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: