Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ξεκίνημα με ΠΑΟΚ-ΠΑΟ στα πλέι οφ

Με ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας θα κάνουν πρεμιέρα τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, μετά το πέρας της κλήρωσης που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής.
To πρόγραμμα των πλέι οφ 1η αγωνιστική (Kυριακή 08/05 ώρες έναρξης 19:30 και 21:45 )
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου
2η αγωνιστική (Τετάρτη 11/05 18:15 και 20:30 )

Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
3η αγωνιστική (Κυριακή 15/05 18:15 και 20:30 )
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός
4η αγωνιστική (Τετάρτη 18/05 17:15 και 19:30 )
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου
5η αγωνιστική (Κυριακή 22/05 18:15 και 20:30 )

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
6η αγωνιστική (Τετάρτη 25/05 18:15 και 20:30 )

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Η ειδική βαθμολογία
1. Παναθηναϊκός 3
2. ΑΕΚ 1
3. ΠΑΟΚ 0
4. Ολυμπιακός Βόλου 0
H αρχική τοποθέτηση έγινε από τον γενικό διευθυντή της Super League, Πατρίκ Κομνηνό: "Ευχαριστούμε τους τέσσερις προπονητές για την παρουσία τους εδώ. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία μας. Τα play off έχουν γίνει συνείδηση και κτήμα όλων. Ξεκίνησαν πριν τέσσερα χρόνια με αντιδράσεις αλλά νομίζω ότι επιμένοντας από την πλευρά μας και τροποποιώντας τη διαίρεση της βαθμολογίας, καθιέρωσε τη διαδικασία. Βασικός στόχος ήταν η προσθήκη ανταγωνιστικότητας στην αγωνιστική σεζόν. Αυτό έχει επιτευχθεί με δύο τρόπους. Οι ομάδες που διεκδικούν την είσοδό τους στα play off παλεύουν ως το τέλος, όπως και αυτές που θεωρούν σίγουρα ότι είναι, προσπαθούν να διευρύνουν τη διαφορά τους. Φέτος στην τελευταία αγωνιστική οι περισσότεροι αγώνες είχαν ενδιαφέρον και αυτό πιστοποιεί την πρωτοβουλία μας. Πάγια θέση μας είναι να δημιουργούμε κλίμα ανταγωνιστικότητας, αξιοκρατίας και να παίρνουμε ανάλογες πρωτοβουλίες". Από τους προπονητές πρώτος μίλησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα:"Τα play off θα απαιτήσουν από τους παίκτες μια μεγάλη δυναμική και ανταγωνιστικότητα και δυνατότητα να αντισταθούν στα έξι παιχνίδια που γίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για αρκετούς δεν είναι κάτι καινούριο αυτό, όποιος έχει διεθνή εμπειρία ξέρει από τέτοιες καταστάσεις, θυμίζει τα παιχνίδια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Υποχρέωσή μου σαν προπονητής είναι να οδηγήσω την ομάδα μου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο Παναθηναϊκός έχει μια ιστορία, ένα πλούσιο παρελθόν και για όλα αυτά έχει την υποχρέωση να είναι μια ομάδα που θα διεκδικήσει τις νίκες και στα έξι παιχνίδια. Αυτό το έχω περάσει στους παίκτες και έτσι θέλω να τους δω. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και για τους συναδέλφους μου, να συγχαρώ την ΑΕΚ για την παρουσία της στον τελικό και να χαιρετίσω τον προπονητή και τους παίκτες του Ατρόμητου, εύχομαι να είναι ένας τελικός-γιορτή. Επίσης εύχομαι και τα play off να είναι παράδειγμα σεβασμού, σοβαρότητας και ανταγωνισμού. Σε αυτά συμμετέχουν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας μετά τον προπονητή. Από την πλευρά μου θα κάνω ότι είναι δυνατό για να γίνει αυτό πραγματικότητα".
Μετά τις δηλώσεις για τον τελικό του κυπέλλου ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για τα πλέι οφ:"Για μένα είναι δύσκολο να συγκεντρωθώ τώρα στα πλέι οφ. Αύριο παίζουμε το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Ξέρω ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια όλη τη χρονιά και είναι δύσκολο να σκεφτούν αυτή τη διαδικασία όμως υπάρχει ένα σπουδαίο έπαθλο. Αυτό μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο για τη συνέχεια. Μετά τον τελικό θα σκεφτούμε κι αυτή τη διοργάνωση έτσι ώστε να διεκδικήσουμε την έξοδό μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω να είμαι ειλικρινής, η ομάδα που τελείωσε δεύτερη στο πρωτάθλημα και το αξίζει είναι ο Παναθηναϊκός. Εμείς έχουμε υποχρέωση όμως, μέσα από αυτή τη διαδικασία να διεκδικήσουμε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εύχομαι να υπάρξουν αγωνιστικά πλαίσια, να δούμε καλό ποδόσφαιρο και να ανταμείψουμε τον κόσμο που θα δει τους αγώνες".
Φειδωλός παρουσιάστηκε στις δηλώσεις του ο Μάκης Χάβος: "Τα play off έχουν καταξιωθεί και δεν ωφελεί σε τίποτα να συζητάμε για το αν έπρεπε να υπάρχουν. Εμείς έχουμε δουλέψει πολύ καλά, προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και είμαι αισιόδοξος ότι θα διεκδικήσουμε την πρώτη θέση".
Tέλος ο Μάκης Κατσαβάκης τόνισε:"Σαν ομάδα ο Ολυμπιακός Βόλου και εγώ προσωπικά συμμετέχουμε πρώτη φορά στα play off. Στόχος μας είναι να προεκτείνουμε το καλό πρόσωπο που δείξαμε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Έχουμε πίστη και αισιοδοξία ότι θα διεκδικήσουμε αρκετά. Ακόμα και το μακρινό όνειρο. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μικρό πλεονέκτημα που όμως μπορεί να εξανεμιστεί. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια σε αθλητικά πλαίσια, να γίνει ένα καλό παιχνίδι και στο Κύπελλο και να κερδίσει το ποδόσφαιρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: