Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Αντσελότι και Βενγκέρ "άδειασαν" τον Μουρίνιο

Στην προσπάθεια να αποδείξει τη... συνωμοσία της UEFA προς όφελος της Μπαρτσελόνα ο  Ζοζε Μουρινιο ανέφερε παραδείγματα με "θύματα" την Τσέλσι και την Αρσεναλ. Ομως, οι τεχνικοί των δύο αγγλικών ομάδων, Κάρλο Αντσελότι και Αρσέν Βενγκέρ δεν θέλουν ούτε καν να σκέφτονται τις θεωρίες του Πορτογάλου. (videos)
"Δεν πιστεύω ότι υπάρχει συνωμοσία. Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο. Ισως οι διαιτητές να κάνουν λάθη αλλά θέλω να πιστεύω ότι όλα είναι εντάξει και καθαρά. Αυτή είναι η δουλειά μου. Θέλω να πιστεύω ότι στο παιχνίδι υπάρχουν λάθη, διαιτητές, προπονητές, παίκτες αλλά όχι συνωμοσία", δήλωσε ο δις πρωταθλητής Ευρώπης, Κάρλο Αντσελότι ο οποίος παρέθεσε στη συνέχεια ένα παράδειγμα διαιτητικής αδικίας εις βάρος της ομάδας του με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα: "Γνωρίζω πολύ καλά τον Σταρκ, είναι ένας διαιτητής που δεν πτοείται. Εχει δυνατή προσωπικότητα. Φυσικά και μου έχει συμβεί κάτι ανάλογο με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα, σε αγώνα με τη Μίλαν όταν ο Αντρέι Σεφτσένκο πέτυχε ένα γκολ το οποίο δεν μέτρησε ως οφ-σάιντ. Και τότε ο διαιτητής ήταν Γερμανός, ο Μάρκους Μερκ, αλλά ήταν ένα λάθος. Πιστεύω ότι πρόκειται για μία επαναλαμβανόμενη σύμπτωση και όχι συνωμοσία".
Τέλος ο Αντσελότι θέλησε να συμβουλεύσει στους συναδέλφους του με αφορμή την αντίδραση του Μουρίνιο: "Μπορώ να κατανοήσω την απογοήτευσή του διότι δεν ήταν μία ξεκάθαρη κόκκινη κάρτα αλλά οι προπονητές φέρουν και την κοινωνική ευθύνη. Οταν βρίσκεσαι στην τηλεόραση και μιλάς στους φιλάθλους έχεις την κοινωνική ευθύνη. Αυτό είναι φυσιολογικό. Αλλά δεν πιστεύω ότι κατέστρεψε στο ποδόσφαιρο. Ολοι γνωρίζουν τον Μουρίνιο και τα παιχνίδια μυαλού που του αρέσει να παίζει. Είναι φανταστικός σε αυτό το πράγμα. Τα χρησιμοποίησε και πάλι, αλλά αυτή τη φορά απογοητεύτηκε. Συνήθως σέβεται τους κανόνες".
Μεταξύ των παραδειγμάτων που χρησιμοποίησε ο Ζοσέ Μουρίνιο για να στηρίξει τις απόψεις του ήταν και η αποβολή του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στον επαναληπτικό του Καμπ Νόου μεταξύ Αρσεναλ και Μπαρτσελόνα, στη φάση των "16". Επί του θέματος αναφέρθηκε ο τεχνικός των κανονιέρηδων, Αρσέν Βενγκέρ:
"Αρνούμαι να πιστέψω τα περί συνωμοσίας διότι τη μέρα που θα το πιστέψω θα είναι αδύνατον να συνεχίσω. Αυτή τη σεζόν έχουν αναμφίβολα μία εύνοια. Αλλά έχω την αίσθηση ότι ήταν τυχαία. Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη λογική. Πρέπει να παραδεχθείτε ότι όταν ένας προπονητής βγαίνει από ένα τέτοιο ματς, με τόση απογοήτευση, μπορεί να πει μια κουβέντα παραπάνω αλλά αρνούμαι να πιστέψω ότι υπάρχει, ας πούμε, ένα παρασκηνιακό σενάριο ώστε να ευνοείται η Μπαρτσελόνα. Πιστεύω ότι η αντίδρασή τους ήταν υπερβολική, αφού η Μπαρτσελόνα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και πρέπει να της το αναγνωρίσουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: