Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

«Καλές οι ατομικές διακρίσεις, αν συνοδεύονται από τίτλους»

Ένα «ευχαριστώ» μέσω του προσωπικού του blog είπε ο Δημήτρης Διαμαντίδης σε όσους τον ανέδειξαν κορυφαίο αμυντικό στην Ευρωλίγκα. Πάντως, ο γκαρντ του Παναθηναϊκού τόνισε πως οι ατομικές διακρίσεις είναι καλές μόνο όταν συνοδεύονται από τίτλους, ενώ πρόσθεσε πως το μυαλό τους ταξιδεύει στο Final-4 της Βαρκελώνης.

Αναλυτικά, όσα έγραψε ο Διαμαντίδης:

«Γεια χαρά σε όλους,

Ξεκινήσαμε λίγο νωρίτερα τις υποχρεώσεις μας στα πλέι οφ της Α1, λόγω του φάιναλ φορ και θέλουμε μέσα από τα παιχνίδια με το Περιστέρι να βρούμε ρυθμό σαν ομάδα. Και το πρώτο ματς που δώσαμε, αλλά και το αυριανό πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν, κυρίως για να εγκλιματιστούν και πάλι ο Μάικ και ο Ντρου. Έμειναν αρκετές μέρες εκτός προπονήσεων και είναι φυσικό να θέλουν κάνα δυο ματς για να ρολάρουν. Είναι πάρα πολύ σημαντικό που τους έχουμε και πάλι μαζί μας. Κάθε φορά που υπάρχουν απουσίες σε μία ομάδα, δεν είναι ό,τι καλύτερο, πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για δύο παίκτες κλειδιά για τον Παναθηναϊκό, όπως είναι ο Νίκολας και ο Μπατίστ.

Θα ήταν ψέματα αν έλεγα πως το μυαλό μας πολλές φορές δεν είναι εδώ, αλλά στη Βαρκελώνη και στο φάιναλ φορ. Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό. Απλά προσπαθούμε να μην προτρέχουμε και να συγκεντρωνόμαστε στην επόμενη προπόνηση ή στον επόμενο αγώνα, χωρίς να επεμβαίνουμε στη χρονική ροή των πραγμάτων. Δεν είναι καθόλου εύκολο στην πράξη, όμως αυτό που μας ωφελεί είναι όσο βρισκόμαστε στην Αθήνα να σκεφτόμαστε πώς θα γίνουμε καλύτεροι δουλεύοντας σκληρά στις προπονήσεις.

Δεν κρύβω ότι υπάρχει προσμονή στην ομάδα εν’ όψει του φαιναλ φορ. Η συμμετοχή σε αυτό αποτελεί την επιβράβευση για τους κόπους όλης της σεζόν. Πολεμήσαμε πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια της χρονιάς για ν’ αποκτήσουμε το δικαίωμα να ξαναδιεκδικήσουμε το τρόπαιο της Ευρωλίγκας. Για την ώρα όμως το μυαλό παραμένει στην Ελλάδα, μέχρι ν’ αναχωρήσουμε την άλλη εβδομάδα για την Ισπανία.

Επειδή μου στείλατε πολλά μηνύματα για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς στην Ευρωλίγκα, θέλω να σας ευχαριστήσω. Το ίδιο νιώθω απέναντι και στους συμπαίκτες μου, γιατί η άμυνα δεν είναι ποτέ ατομική υπόθεση. Βοηθάει πάντα όλη η ομάδα στην άμυνα και αυτό συμβαίνει στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια. Είναι τιμή για μένα αυτό το βραβείο, αλλά οι ατομικές διακρίσεις έχουν αξία μόνο όταν συνοδεύονται από τις ομαδικές, που είναι οι τίτλοι.

Να είστε καλά.

Δημήτρης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: