Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μπλαν: «Είναι ενάντια στις αξίες μου»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας, Λοράν Μπλαν, διέψευσε το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Mediapart» που καταγγέλλει τον ίδιο και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας για ρατσιστικές πρακτικές.

«Με ενοχλεί γιατί είναι ενάντια στις αξίες μου. Είναι εντελώς ψεύτικο. Είναι ένα ψέμα για να πουν ότι συμμετείχε ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας. Επομένως δεν μπορώ να σας μιλήσω για κάτι που δεν υπάρχει», δήλωσε ο Μπλαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπλαν συμφώνησε με την Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην επιβολή ενός πλαφόν στον αριθμό των μαύρων και αραβικής καταγωγής παικτών που καλούνται στην εθνική ομάδα, ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχει ακούσει τίποτα για την ύπαρξη τέτοιου σχεδίου.

«Ποτέ δεν άκουσα να γίνει αναφορά ενός τέτοιου σχεδίου. Εδώ και χρόνια, η επιλογή παικτών γίνεται με βάση τα αθλητικά και σωματικά κριτήρια. Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι να προσθέσουμε ‘χρώμα’ σε αυτό. Με εξοργίζει όμως που μου καταλογίζουν διακρίσεις με βάση το χρώμα», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας, για να καταλήξει: «Η διαφορετικότητα υπάρχει στο ποδόσφαιρο, όπως άλλωστε και στους δρόμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: