Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Έσταζαν… μέλι για τον Αντώνη!!

Μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για τον Αντώνη Νικοπολίδη αρκετές λαμπερές προσωπικότητες που συνεργάστηκαν μαζί του. Κάποιοι από αυτούς είναι οι Ότο Ρεχάγκελ, Άγγελος Μπασινάς, Tραϊανός Δέλλας και Γιόζεφ Βάντσικ, οι οποίοι μίλησαν στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς: «Η πρώτη χρονιά στον Ολυμπιακό ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Ήθελε τόλμη και ρίσκο η απόφαση που πήρε αλλά τελικά δικαιώθηκε. Ήταν δύσκολα να μπει στην οικογένεια του Ολυμπιακού, αλλά με στήριξη από όλους μας το ξεπέρασε γρήγορα και προσέφερε πολύ περισσότερα από όσα περιμέναμε. Νομίζω ότι του ταίριαζε ο Ολυμπιακός». 

Στη συνέχεια μίλησε για την επαγγελματική ευσυνειδησία του Αντώνη Νικοπολίδη: 

«Χαίρομαι που συμμετέχω στο αφιέρωμα που κάνετε για τον Αντώνη και πραγματικά είμαι χαρούμενος που ζήσαμε άπειρες ώρες και στο δωμάτιο μαζί. Ο Αντώνης ήταν επαγγελματίας με τα όλα του, ήταν πολύ προσεκτικός σε όλες τις δραστηριότητες του. Πολύ σημαντικός για το ελληνικό ποδόσφαιρο, χάνει πάρα πολλά και αγωνιστικά και ως ομορφιά». 

Ολοκληρώνοντας ανέφερε ότι θα μπορούσε εύκολα να παίξει σε μεγάλο πρωτάθλημα: 

«Θα μπορούσε να παίξει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, επειδή παίζει πολύ καλά και με τα πόδια. Θα του ταίριαζε το ισπανικό, και αν ενδιαφέρεται ακόμα μπορούμε να ψάξουμε ομάδα».


Τραϊανός Δέλλας:  «Το μυστικό της Εθνικής ήταν πως έπαιζαν πάντα αυτοί που συνεργαζόντουσαν καλύτερά. Πάντα με τον Αντώνη ένιωθα σίγουρος. Η συνεργασία έπαιξε ρόλο. Είναι ο πληρέστερος Έλληνας τερματοφύλακας που έχει βγει ποτέ. Ο σεβασμός που μπορεί να κερδίσεις μέσα από το ποδόσφαιρο είναι το σημαντικότερο. Η πραγματική ζωή ξεκινά όταν σταματήσεις του ποδόσφαιρο. 

Ο Αντώνης έχει πετύχει το απόλυτο. Το μεγαλύτερο είναι πως έχει κερδίσει το σεβασμό των αντιπάλων, όλου του κόσμου. Είναι ήρεμος, προσγειωμένος. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται δύο στοιχεία και επίμονη και υπομονή. Είναι παράδειγμα για πολλούς ποδοσφαιριστές και ειδικά για τους νέους. 

Οι επιτυχίες που είχε σαν ποδοσφαιριστής να συνεχίσουν και τώρα. Άτομα σαν τον Αντώνη χρειάζονται γιατί η περίοδος που ζούμε είναι περιέργη».. 

«Πριν από κάθε παιχνίδι της Εθνικής μιλούσαμε για την άμυνα και πάντα συμφωνούσαμε», θυμήθηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης. 

Ότο Ρεχάγκελ: «Ήταν μία πολύ καλή συνεργασία και μαζί ζήσαμε κάτι μοναδικό. Τώρα ξεκινάς μία καινούρια καριέρα και σου ευχόμαστε να σου έρθουν όλα δεξιά. Ήσουν πάντα σωστός και ήρεμος και είμαστε εκατό τοις εκατό ικανοποιημένοι. Μόνο μία φορά θυμάμαι ένα περιστατικό που σταματήσατε την προπόνηση και φύγατε. 

Σε αγκαλιάζουμε εσένα και όλη σου την οικογένεια. Και τώρα σας αποχαιρετώ, την επόμενη φορά που θα έρθω στην Αθήνα να συναντηθούμε και να πιούμε έναν καφέ. Ότι χρειαστείς πάντα θα είμαι στην διάθεσή σου».

Γιόζεφ Βάντσικ: «Βγάζω το καπέλο στον Αντώνη γιατί τόσα χρόνια ήταν πίσω από μένα και όμως είχε τόση όρεξη για δουλειά. Έμαθε κάτι και από μένα και μετά έκανε τόσο μεγάλη καριέρα. Στις προπονήσεις και τα ταξίδια περάσαμε πολύ καλά και μακάρι άλλοι νεαροί παίκτες να έχουν την υπομονή του Αντώνη για να πάνε μπροστά. 

Όσο για τον νεαρό Νικοπολίδη που είναι στις ακαδημίες μας, είναι πολύ γυμνασμένο παιδί και αν πάρει λίγο ύψος θα έχει μέλλον. Έχει καλά στοιχεία».

Άγγελος Μπασινάς: «Έχουμε περάσει πάρα πολλά μέσα κι έξω από το γήπεδο. Χαρές και λύπες που δύσκολα μπορεί να τα καταλάβει ο κόσμος. Αν δεις την καριέρα του αλλά και τι άνθρωπος είναι έξω καταλαβαίνεις. Δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό στην προσωπική του ζωή και από αυτό ο καθένας αντιλαμβάνεται. Ο Αντώνης άντεξε να κάνει ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα του, κάτι που δεν μπορούν να το κάνουν πολλοί. Στην Εθνική αυτό που ζήσαμε δεν το ξεχνάμε ποτέ. Ακόμη και μέσα στα αποδυτήρια, ακόμη και στον προπονητή είναι χρήσιμος. Όταν έφυγε από την ομάδα δεν μιλάγαμε μία εβδομάδα πριν το ματς και μία μετά από αυτό. Είναι κακό πράγμα η καχυποψία», δήλωσε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού. 
Από την πλευρά του, ο Αντώνης Νικοπολίδης είπε ότι ζηλεύει το νεύρο και τον τσαμπουκά του Άγγελου Μπασινά. 

«Δεν ξέρω ποιο είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Θα κοιτάξω μήπως παίξω ένα-δύο χρόνια στο εξωτερικό και εάν αυτό δεν συμβεί, θα σκεφτώ διαφορετικά. Ο Αντώνης το έχει για προπονητής, εγώ όχι», πρόσθεσε ο Άγγελος Μπασινάς.
Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: