Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

«Ξεγύμνωσε» την πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Ένα εξωπραγματικό «διπλό» πήρε η Σάλκε στο «Τζουζέπε Μεάτσα» επικρατώντας με το επιβλητικό 2-5 της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ίντερ. Οι Γερμανοί έπιασαν φανταστική απόδοση και με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να αγωνίζεται 90΄λεπτά και να είναι εξαιρετικός, διέσυραν την ομάδα του Λεονάρντο.

Αναμφίβολα το καλύτερο ματς της φετινής χρονιάς μέχρι στιγμής στο Τσάμπιονς Λιγκ, πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, εκεί όπου η Σάλκε συνέτριψε με 2-5 την Ίντερ με τον Έλληνα άσο να είναι πολύ καλός και να αγωνίζεται για 90΄λεπτά. Δύο γκολ από τον Εντού, γκολ για τον Ραούλ που έφτασε τα 70 στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Μόλις στο 1ο λεπτό ο Καμπιάσο έβγαλε μία «γλυκιά» σέντρα για τον συμπατριώτη του, Μιλίτο, ο Νόγιερ έδιωξε εντυπωσιακά με το κεφάλι, αλλά για κακή του τύχη, η μπάλα έφτασε στον Ντέγιαν Στάνκοβιτς. Ο Σέρβος, σούταρε απευθείας από το ημικύκλιο του κέντρο και με τον Νόγιερ εκτός εστίας η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Η απάντηση της Σάλκε ήταν άμεση. Οι Γερμανοί βγήκαν στην επίθεση απείλησαν με δύο κεφαλιές του Ραούλ και κέρδισαν κόρνερ στο 17΄. Με την εκτέλεση του, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πήρε κεφαλιά μόνος του από κοντά, ο Σέζαρ απέκρουσε αρχικά, αλλά ο Ματίπ που βρέθηκε στην πορείας της μπάλας ισοφάρισε για την ομάδα του.

Στη συνέχεια του αγώνα, οι δύο ομάδες συνέβαλαν στο να παρακολουθήσουμε ένα ματς με πολύ έντονο ρυθμό και με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω.

Στο 33΄όμως και ενώ οι «νερατζούρι» είχαν για ώρα την κατοχή της μπάλας, ο Σνάιντερ έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα τρία-τέσσερα μέτρα έξω από την περιοχή, ο Καμπιάσο έκανε την κεφαλιά –πάσα προς τον Μιλίτο, με τον Αργεντινό να μην δυσκολεύεται να «γράψει» το 2-1.

Με τους επιθετικούς των δύο ομάδων να είναι σε… τρελά κέφια και τις άμυνες να δείχνουν προβληματικές, όλα έδειχναν πως θα βλέπαμε και τέταρτο γκολ πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Έτσι, στο 40΄σε μία αντεπίθεση της Σάλκε, από δεξιά ο Εντού σούταρε, ο Σέζαρ έδιωξε στη γωνιά του αλλά ο Βραζιλιάνος πήρε το ριμπάουντ και με σουτ ισοφάρισε εκ νέου σε 2-2. Έτσι έκλεισε το ημίχρονο.

Στο δεύτερο 45λεπτο, όπως ήταν λογικό, οι Ιταλοί ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Μιλίτο και τον Ετό να μην μπορούν να νικήσουν τον πολύ θετικό Νόγιερ.

Στο 54΄όμως, ήρθε η στιγμή να μιλήσει ο «μεγάλος» Ραούλ. Ο Ισπανός δέχτηκε την μπάλα από τον Φαρφάν, ο οποίος συνεργάστηκε άψογα με τον Έντου και έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ την Σάλκε κάνοντας το 2-3. Τέταρτο φετινό γκολ για τον Ραούλ στο Τσάμπιονς Λιγκ και συνολικά 70ο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Δεν πέρασαν δύο λεπτά στο ματς και οι Γερμανοί έκαναν το 2-4!. Εξαιρετική ενέργεια του Χουράδο από τα δεξιά, ο οποίος σεντράρει και ο Ρανόκια στην προσπάθεια του να διώξει, «στέλνει» την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Πραγματικό κάζο για τους Ιταλούς, μέσα στο «Μεάτσα». Σαν να μην έφτανε αυτό, οι περσινοί πρωταθλητές Ευρώπης έμειναν και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κίβου.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 75΄ο Εντού σούταρε έξω από την περιοχή, μετά από πολύ καλή ενέργεια και δοκάρι από τον Φαρφάν και «έγραψε» το τελικό 2-5 δίνοντας την χαριστική βολή στον Λεονάρντο.

Στα εναπομείναντα λεπτά, δεν άλλαξε κάτι στο ματς. Οι Γερμανοί πήραν τη σπουδαία νίκη και ήδη σκέφτονται τον ημιτελικό κόντρα σε μία αγγλική ομάδα. Αντίθετα, για τους «νερατζούρι» τα σύννεφα θα σκεπάσουν το «Μεάτσα» μέχρι το τέλος της χρονιάς, εκτός απροόπτου στα εγχώρια. Αυτή ήταν η δεύτερη πιο βαριά ήττα για την Ίντερ στο Τσαμπιονς Λιγκ, μετά την συντριβή που γνώρισε το 2001 από την Άρσεναλ όταν και ηττήθηκε με 1-5.      

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ίντερ: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Κίβου, Ρανόκια, Ζανέτι, Στάνκοβιτς (24' Κχάργια)(63΄Κόρντομπα), Καμπιάσο, Τιάγκο Μότα (75΄Ναγκατόμο), Σνάιντερ, Μιλίτο, Ετό.
Στον πάγκο: Καστελάτσι, Μαριγκά, Ματεράτσι, Πάντεφ

Σάλκε: Νόιερ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Παπαδόπουλος, Σαρπέι, Χουράδο (82΄ Ντράξλερ), Ματίπ, Μπάουμγιοχαν (76΄Σμιτζ), Φαρφάν, Ραούλ (87΄Καρίμι), Εντού.
Στον πάγκο: Σόμπερ, Εσκουντέρο, Πλεστάν, Χουνμίν

Δεν υπάρχουν σχόλια: