Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Να δούμε το ίδιο θέαμα!!

Μετά τα συναρπαστικά δύο πρώτα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης, το Champions League, η προημιτελική φάση συνεχίζεται με τα δύο εναπομείναντα ζευγάρια, με την Τσέλσι να υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπαρτσελόνα τη Σαχτάρ Ντόνιετσκ.

Μετά τις διαφαινόμενες προκρίσεις των Σάλκε και Ρεάλ Μαδρίτης επί Ίντερ και Τότεναμ αντίστοιχα, δεν αποκλείεται να μάθουμε ποιες ομάδες θα έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα και σε αυτές τις αναμετρήσεις, προκειμένου να αρχίσει να συμπληρώνεται το παζλ των ημιτελικών…

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ

Το ζευγάρι αυτό έχει φαβορί και δεν είναι άλλο από τη Μπαρτσελόνα. Η Σαχτάρ Ντόνιετσκ έχει κάνει αξιοπρόσεκτη πορεία, αλλά η κλήρωση δεν στάθηκε καλή μαζί της και την έριξε πάνω στο ισπανικό μεγαθήριο, μειώνοντας κατά πολύ τις πιθανότητες της για συνέχεια στη διοργάνωση.

Οι δύο ομάδες έχουν προϊστορία και μάλιστα μεγάλη πίσω τους. Ισπανοί και Ουκρανοί έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν επτά φορές, με τους «μπλαουγκράνα» να μετρούν 4 νίκες, τους «κρότι» 2, τη στιγμή που ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο. Τελευταία ήταν τον Αύγουστο του 2009, για το ευρωπαϊκό Super Cup, όπου ένα γκολ του Πέδρο στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης έκρινε το αποτέλεσμα.

Για την εν λόγω διοργάνωση, οι δύο ομάδες τελευταία φορά αναμετρήθηκαν σε επίπεδο ομίλων το 2008/09, εκεί όπου η Σαχτάρ για την 6η αγωνιστική επικράτησε με 3-2 και μάλιστα μέσα στο «Καμπ Νου», αν και δεν ήταν αρκετή για να τους δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αναφορικά με απουσίες, η Μπαρτσελόνα θα παραταχθεί χωρίς τον Αμπιντάλ (λόγω του γνωστού προβλήματος με το συκώτι), ενώ οι Μέσι και Ντάνι Άλβες τέθηκαν στη διάθεση του Γκουαρντιόλα. Από πλευράς Ουκρανών, ο Εντουάρντο ντα Σίλβα επέστρεψε μέσα στην εβδομάδα στις προπονήσεις και θα δώσει κανονικά το «παρών».

ΤΣΕΛΣΙ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Είναι ένα κλασικό αγγλικό ντέρμπι. Προβλέψεις δεν χωράνε. Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μας έχουν χαρίσει αξέχαστες στιγμές τα τελευταία χρόνια, τόσο με τις μάχες τους στο Νησί, όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με αποκορύφωμα τον τελικό του 2008.

Πολλοί είναι οι… επιζήσαντες από εκείνο το ιστορικό ματς που κρίθηκε στα πέναλτι (το πήρε η Γιουνάιτεντ), με αυτούς της Τσέλσι να θέλουν σίγουρα να πάρουν εκδίκηση για την κατά πολλούς άδικη εξέλιξη της αναμέτρησης.

Οι συνολικές αναμετρήσεις των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις είναι 158, με τους «κόκκινους διαβόλους» να έχουν το πάνω χέρι με 67 νίκες, τη στιγμή που οι «μπλε» μετρούν 44, ενώ 47 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Άξιο αναφοράς είναι πως οι δύο ομάδες έχουν παράδοση σε αυτή τη φάση, καθώς η Τσέλσι μετράει 6 εμφανίσεις σε 8 χρόνια, ενώ ο Φέργκιουσον και οι παίκτες του δίνουν το «παρών» για 4η σερί φορά την τελευταία 5ετία.

Η Τσέλσι τη φετινή σεζόν έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία σε τέσσερα εντός έδρας, με την παράδοση να θέλει τους Λονδρέζους να έχουν 6 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες σε 15 ευρωπαϊκά ματς κόντρα σε ομάδες από την Αγγλία.

Αναφορικά με τις απουσίες, οι δύο ομάδες δεν ταλαιπωρούνται από σοβαρές απουσίες, εκτός βέβαια απ’ αυτές των παικτών που ναι μεν είναι βασικοί, αλλά λείπουν εδώ και καιρό και οι δύο τεχνικοί έχουν μάθει να… ζουν και χωρίς αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: