Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ο Μουρίνιο την ξαναέκανε «βασίλισσα»!!

Έχει τελικά το άγγιγμα του Μίδα. Η Ρεάλ Μαδρίτης που είχε επτά ολόκληρα χρόνια να περάσει στα προημιτελικά, με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της επικράτησε με 4-0 της Τότεναμ και στην ουσία πήρε ήδη το εισιτήριο για τα ημιτελικά! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Αντεμπαγιόρ.



Η παράδοση ήθελε τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ να «σκοτώνει» όπου βρει την Τότεναμ (8 γκολ σε 9 ματς με τη φανέλα της Άρσεναλ). Ο Τογκολέζος σέντερ φορ πέτυχε δύο τέρματα, «καθάρισε» μόνος του το ματς, έκανε το «10 στα 10» κόντρα στα «σπιρούνια» και πήρε πολλές ψήφους εμπιστοσύνης ώστε να αποκτηθεί το καλοκαίρι (είναι δανεικός από τη Σίτι).

Οι οιωνοί ήταν καλοί από την αρχή. Ο Αντεμπαγιόρ πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους στο 4ο λεπτό έπειτα από γλυκιά σέντρα του Άνχελ Ντι Μαρία, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα έπειτα από ασταθή επέμβαση του Εουρέλιο Γκόμες.

Στο 15’ το ματς έγειρε προς τους «μερένχες», καθώς ο Κράουτς αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη στο 8’) για  σκληρό φάουλ στον Μαρσέλο και άφησε την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.  Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι και η Ρεάλ πήγε με βραχεία κεφαλή στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, και μόλις δέκα λεπτά από την έναρξη της, και πάλι ο Αντεμπαγιόρ νίκησε τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ με κεφαλιά στο 55’ για το 2-0 και έδωσε μεγάλο προβάδισμα νίκης στην ομάδα του. στο 73ο λεπτό σημειώθηκε το ομορφότερο τέρμα της αναμέτρησης, καθώς από το ύψος της περιοχής και από πλάγια γωνία, ο Ντι Μαρία «χόρεψε» δύο αμυντικούς και με τεχνικό σουτ έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία για το 3-0.

Τα λεπτά κυλούσαν και όλα έδειχναν πως αυτό θα είναι και το τελικό σκορ, όμως ο Κακά που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο ματς έκανε μια ωραία σέντρα από τα αριστερά, βρήκε μόνο του τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος με  απ’ ευθείας σουτ νίκησε για 4η φορά τον διεθνή Βραζιλιάνο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ρεάλ: Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Καρβάλιο, Μαρσέλο, Αλόνσο, Κεντίρα (60΄Ντιαρά), Ντι Μαρία (77' Κακά), Οζίλ, Κ. Ρονάλντο, Αντεμπαγιόρ (76' Ιγκουαίν).
Στον πάγκο: Αντάν, Γκρανέρο, Αρμπελόα, Γκαράι

Τότεναμ: Γκόμες, Τσόρλουκα (80' Μπασόνγκ), Ντόουσον, Γκαλάς, Ασού-Εκότο, Σάντρο, Λένον, Μόντριτς, Μπέιλ, Φαν ντερ Φάαρτ (46' Ντεφόε), Κράουτς.
Στον πάγκο: Kουντιτσίνι, Χάντλστοουν, Τζένας, Παβλιουτσένκο, Κράνιτσαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: