Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Χένρι: «Σοκαρίστηκα όταν είδα τα αληθινά χρέη της Λίβερπουλ»

Ζάλη απο τα οφειλόμενα της Λίβεπουλ, έπιασε τον Τζόν Χένρι, όταν είδε την πραγματική εικόνα των ταμειών του συλλόγου. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Four Four Two» , δήλωσε πως σοκαρίστηκε (!) όταν έμαθε πόσα χρήματα ακριβώς χρωστάει η Λίβερπουλ.

Το αφεντικό των «κόκκινων» μίλησε εφ’ όλης της ύλης, τόσο για τους πρώην ιδιοκτήτες του συλλόγου, όσο και για τους πρώην τεχνικούς της ομάδας Ράφα Μπανίτεθ και Ρόι Χόντγκσον, τονίζοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε η ομάδα πριν ,αναλάβει ο ίδιος την διοίκηση της, ήταν πως δεν είχε ποδοσφαιρικό βάθος:
 
«Όταν τελικά καταφέραμε να αγοράσουμε τον σύλλογο από τους Χίκς και Ζιλέτ, διαπιστώσαμε πόσα είναι ακριβώς τα χρέη της ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι σοκαρίστηκα βλέποντας το νούμερο αυτό γιατί συνειδητοποίησα πως η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε κανένα πλάνο. Ξοδεύονταν τόσα πολλά χρήματα για μια ομάδα η οποία δεν είχε την ανάλογη απόδοση, με αποτέλεσμα να φτάσει η Λίβερπουλ στο χείλος του γκρεμού.

Δεν θέλω να σχολιάσω το πώς διαχειριζόταν τότε το υλικό του συλλόγου ο Μπενίτεθ διότι δεν είχα σαφή εικόνα. Από τα χρέη της ομάδας ωστόσο καταλαβαίνω πως κάτι δεν λειτουργούσε καλά. Δεν γνωρίζω αν γι αυτό φταίει ο κύριος Μπενίτεθ ή οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες. Ωστόσο τα ποσά ήταν εξωφρενικά,  Πλέον όμως τα πράγματα θα αλλάξουν μιας και έχουμε φτιάξει ένα πλάνο το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα έχει επιτυχία.

Πρώτος στόχος μας είναι η επιστροφή μας στην κορυφή και πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε. Είμαι αισιόδοξος ότι η ομάδα θα τα καταφέρει και θα επιστρέψει εκεί που της αξίζει.  Θα κάνουμε προσεκτικές κινήσεις  το καλοκαίρι, αλλά θα ενισχύσουμε την ομάδα όσο χρειάζεται». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: