Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ο Λεωνίδας Μπίλης για ΠΑΟΚ και Κ. Παπαδόπουλο!!

Με αφορμή την χθεσινή φανταστική εμφάνιση του Κυριάκου Παπαδόπουλου στη νίκη της Σάλκε επί της Ίντερ, ο πρώην τεχνικός της Αναγέννησης Γιαννιτσών, Λεωνίδας Μπίλης φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis 95,5 στην εκπομπή «Revolution» και μίλησε για τον 19χρονο άσο, τον οποίο ο ίδιος ουσιαστικά «έβγαλε» (ακαδημία Σβορώνου, στο μεγαλύτερο οικισμό της Πιερίας).
Για το αν ξαφνιάστηκε από την παρουσία του Παπαδόπουλου: «Όσο και οξύμωρο μπορεί να ακουστεί δεν ξαφνιάστηκα από την εμφάνιση του Κυριάκου στη χθεσινή σπουδαία επιτυχία της Σάλκε. Έχοντας δουλέψει στα προηγούμενα χρόνια με παιδιά όπως ο Τζιόλης ή ο Μαλεζάς, μπορώ να καταλάβω τι αξίζει ο κάθε ποδοσφαιριστής. Είχα καταλάβει από την πρώτη στιγμή ότι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Κατερινής. Θα έπρεπε να γίνει… έγκλημα για να μην προχωρήσει αυτό το παιδί. Προσωπικά τον συγκαταλέγω στα 10 μεγαλύτερα ταλέντα της ηλικίας του στο παγκόσμιο χώρο».
Για το γεγονός ότι ο Πιερικός σαν μεγαλύτερη ομάδα στην πατρίδα του δεν κατόρθωσε να τον αποκτήσει και γενικά γιατί έφυγε τόσο γρήγορα από την Ελλάδα είπε: «Όλα ξεκινούν από την ποδοσφαιρική παιδεία. Στον Πιερικό δεν θα είχε μεγάλες βλέψεις. Ο Κυριάκος είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ με το συναίσθημα. Δεν σας κρύβω ότι μεγάλη του αγάπη ήταν ο ΠΑΟΚ και πήγαινε μικρός στην Τούμπα να παρακολουθήσει παιχνίδια. Δυστυχώς δεν υπήρχε τότε ένας άνθρωπος να τον προσελκύσει. Πάντως σε σχέση με τότε ο Δικέφαλος έχει δείξει βελτίωση και πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση του Αθανασιάδη».
Μέσα σε όλα αποκάλυψε ότι είχε πρόταση από την Εσπανιόλ, ενώ προπονήθηκε για λίγο και με τον Παναθηναϊκό: «Ναι είναι αλήθεια. Είχε επίσημη πρόταση από την Εσπανιόλ, ωστόσο ο πατέρας του προτίμησε να μείνει στην Ελλάδα και η καλύτερη πρόταση από την πατρίδα μας ήταν του Ολυμπιακού. Μάλιστα ένα φεγγάρι είχε πάει για δυο – τρεις μέρες στον Παναθηναϊκό και έκανε προπονήσεις!
Τέλος, έχοντας συνεργαστεί με τον Φερνάντο Σάντος για δυο χρόνια στον πάγκο του ΠΑΟΚ, γνωρίζει πολύ καλά αρκετούς ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου:
«Επαναλαμβάνω πιστεύω πάρα πολύ στον Αθανασιάδη. Ο ΠΑΟΚ χειρίστηκε καλά την περίπτωση του και ήταν σωστή η κίνηση του να τον δώσει δανεικό στον Πανσερραϊκό. Εκτιμώ ότι ο Αθανασιάδης μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο και έχει όση δύναμη απαιτείται γι’ αυτό. Ακόμη θα ήθελα να αναφέρω ότι ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα με τον Πάμπλο Γκαρσία. Για ένα μήνα δούλεψα μαζί του πάνω στη φυσική κατάσταση, καθώς όταν είχε έρθει ήταν πολύ πίσω στον τομέα αυτό και ήταν σωστός επαγγελματίας. Πειθαρχημένος, μεγάλος άνθρωπος και αθλητής, όπως οι περισσότεροι παίκτες του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: