Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ποιος είσαι εσύ, ρε Μάνγκα;

Τη Δευτέρα ο Ανδρέας Νινιάδης είδε το ματς Παρί Σεν Ζερμέν - Λοριάν και είχε τα μάτια του καρφωμένα στον Μοργκάν Αμαλφιτανό, ο οποίος φέρεται να αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού.
Ποιος είσαι εσύ, ρε Μάνγκα;
Όταν παρακολουθείς, όμως, έναν αγώνα το μάτι -θέλοντας και μη- πάει κι αλλού. Στους Παριζιάνους ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα ο γνωστός και μη εξαιρετέος Νενέ (που δεν κατάφερε να πάρει ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι), αλλά και οι παλιές καραβάνες Μακελελέ, Ζιουλί. Παίκτες, που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, είναι μάλλον απίθανο να έρθουν στην Ελλάδα.
Στη Λοριάν ο πρώτος σκόρερ και σταρ της ομάδας, Κέβιν Γκαμέιρο, φιγουράρει στις λίστες των κορυφαίων ομάδων του Σαμπιονά και όχι μόνο.
Αεικίνητος επιθετικός, ταχύτατος και με το εύκολο γκολ. Παίκτης που «σκάει» τους αντίπαλους αμυντικούς με το αδιάκοπο πρεσάρισμα. Η τιμή του, φυσικά, τσιμπημένη και μάλλον την επόμενη σεζόν θα παίζει στη Λιόν.
Ας αφήσουμε, λοιπόν, το παντεσπάνι κι ας πάμε στο ψωμί που το αντέχει η τσέπη των ελληνικών συλλόγων.
Αυτός που …τρέλανε, λοιπόν, τον sportdog, και όπως μάθαμε και τον Ανδρέα Νινιάδη που τον παρακολούθησε από κοντά, ήταν το νούμερο «5» των «πορτοκαλί». Ο 23χρονος στόπερ από τη Γκαμπόν που ακούει στο όνομα Μπρούνο Εκουελέ Μάνγκα! Ο Αφρικανός είναι λαβράκι, από αυτά που αρπάζει ο Αρσέν Βενγκέρ με κλειστά τα μάτια.
Υψηλόσωμος (1,86 μ.), με απίστευτα σωματικά προσόντα, γρήγορος με καλές τοποθετήσεις και άρτια τεχνική κατάρτιση. Στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου οι παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν κουτουλούσαν πάνω του και όχι μόνο τους έκοβε, αλλά έπαιρνε την μπάλα άνετα βοηθώντας στην ανάπτυξη της ομάδας του. Ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα και ο προσωπικός του αντίπαλος Ερντίνγκ δεν του πήρε ούτε μια μονομαχία.
Τον ξέρει ο Πανιώνιος…
Τον Εκουέλε-Μάνγκα τον έφερε στην Μπορντό το καλοκαίρι του 2007 ο Αλέν Ζιρές (παλιά δόξα της ομάδας και των «τρικολόρ») και ο τότε τεχνικός του Λοράν Μπλαν τον είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά στο ματς των «γιρονδίνων» με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο UEFA τη σεζόν 2007-08, που έληξε 3-2 υπέρ της γαλλικής ομάδας!
Στην Μπορντό δεν στέριωσε πάντως και τον Γενάρη του 2008 πήγε δανεικός για έξι μήνες στη Ροντέ, ομάδα Γ` Εθνικής της Γαλλίας.
Το καλοκαίρι του `08 πήγε στην Ανζέ με τριετές συμβόλαιο, όπου έβγαλε μάτια στην Β` Κατηγορία της Γαλλίας, ώστε μετά από δύο χρόνια τον αγόρασε η Λοριάν, έναντι 2,5 εκ. ευρώ, υπογράφοντας μαζί του 4ετές συμβόλαιο….
Ούτε πολύ ακριβός ούτε πολύ φτηνός, δηλαδή, ο ...άγνωστος -προς το παρόν- Μάνγκα, ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί σοβαρή επένδυση για οποιανδήποτε ομάδα έχει διάθεση να επενδύσει σε νεαρούς ποδοσφαιριστές με ατόφιο ταλέντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: