Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ο κύκλος των… χαμένων επενδυτών

Του Στέλιου Μοσχούλα

Ορισμένοι απορούν με την καχυποψία του Θοδωρή Ζαγοράκη, σε ό, τι αφορά τους υποψηφίους επενδυτές στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο άνθρωπος κάτι ξέρει… Τόσο όσο αυτός βρίσκεται στον προεδρικό θώκο όσο και πριν, όταν ήταν απλά παίκτης, έχουν δει πολλά τα ματάκια του… Εχει καεί στο χυλό και γι΄ αυτό το λόγο φυσάει και το γιαούρτι. Η περίπτωση του Κωνσταντινοπολίτη επιχειρηματία, Βασίλη Φλωρίδη, έφερε ξανά στο προσκήνιο (ανακάλεσε διάφορες σκηνές στις μνήμες των ΠΑΟΚτσήδων, αν και φαίνεται πιο σοβαρή υπόθεση) τον κύκλο των… χαμένων επενδυτών, γι΄ αυτό το λόγο κι όλοι στον ΠΑΟΚ κρατούν μικρό καλάθι. Μπορεί ο Φλωρίδης κι οι συνεργάτες του να κάνουν την έκπληξη. Ομως μέχρι τότε οι πάντες θα αντιμετωπίζουν με μεγάλη καχυποψία τον εκάστοτε επενδυτή. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι σε εξέλιξη στον «Δικέφαλο». «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα…», θα απαντήσουν εύλογα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και δε θα έχουν άδικο.

Καλό, πάντως, είναι να κάνουμε μια μίνι αναδρομή σε όλους όσοι πέρασαν σαν υποψήφιοι επενδυτές από τον «Δικέφαλο», αλλά στο τέλος του σίριαλ, ούτε που… ακούμπησαν.

Ποιος θα ξεχάσει τον πρώην πρόεδρο της ΑΣΠΙΣ, Παύλο Ψωμιάδη. Ναι αυτόν που…  βοήθησε για να σκάσει το μέγα σκάνδαλο με τη συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρία. Για τον ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε κι ο «βασιλιάς των μαγιό», Πάνος Παπαδόπουλος από τη Σουηδία, ο οποίος έφυγε γρήγορα όταν συνειδητοποίησε τι «καράβι» πάει να κυβερνήσει.

Στη σειρά των αναμνήσεων (όχι απαραίτητα χρονολογικά) μάς ήρθε ο  
Γιάννης Καμπάνης. Ο εφοπλιστής που ενδιαφέρθηκε για τον ΠΑΟΚ, αλλά ήθελε τόσο τις μετοχές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ όσο και το γήπεδο. Κι αυτός είχε την τύχη των προηγούμενων, όπως κι η περίπτωση του ενδιαφέροντος του γιου του Μουαμάρ Καντάφι, Σαϊντί, ο οποίος είχε μετοχές στην Γιουβέντους κι ήθελε ακόμη ένα σύλλογο με ασπρόμαυρη φανέλα. Κι αυτό το «deal» πήγε… περίπατο. Ο επόμενος στη μακροσκελέστατη λίστα, Ιβάν Σαββίδης (βουλευτής στη ρωσική Ντούμα) έτυχε αρχικά μεγάλης υποδοχής. Υποσχέθηκε ότι θα επενδύσει 20 εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε να πάρει όλες τις μετοχές, αλλά αφού τού παραχωρηθεί ο χώρος του γηπέδου της Τούμπας για 49 χρόνια, για να φτιάξει εκεί ένα γήπεδο αντάξιο της ιστορίας του «Δικεφάλου». Η συμφωνία δεν επήλθε ποτέ, μια και δεν αρκέστηκε μόνο στις μετοχές. Ηθελε επιμόνως και το γήπεδο.

Ως ενδιαφερόμενοι για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ πέρασαν κι ο Βαγγέλης Μυτιληναίος πριν πάρει τον Ηρακλή, όπως και μια πολυεθνική από την Αμερική, αλλά κι Άγγλοι επενδυτές όπως κι ο Νικηφόρος Κισσανδράκης. Τελευταίοι εμφανίστηκαν οι Άραβες (με τον περίφημο Οντέι), οι οποίοι ακόμη δεν απάντησαν σχετικά με τις προθέσεις τους για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ κι έχουν εκνευρίσει αρκετά τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Και να ξεχάσαμε κάποιον, συγχωρεμένοι (ελπίζω), αν κι υπήρχαν και δεκάδες πληροφορίες αλά «ράδιο αρβύλα» για τον Δημήτρη Κοπελούζο, τον Θόδωρο και την Γιάννα Αγγελοπούλου και πολλούς ακόμη επιχειρηματίες με μεγάλες οικονομικές δυνατότητες. Τι έχουν ακούσει οι οπαδοί του ΠΑΟΚ… Και το χειρότερο είναι ότι δεν έχουν δει τίποτα απτό. Απλά πληροφορίες, «όργια» φημών, «τσάμπα» ενδιαφέρον και διαφήμιση για κάποιους.
 sportday gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: