Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Της μπουγάδας το κάγκελο!

Πριν από μερικά χρόνια ο ιδιοκτήτης της Skoda Ξάνθης Χρ. Πανόπουλος, σε συνέντευξή του που μου παραχώρησε και δημοσιεύτηκε στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ», είχε πει το εξής: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το ξέπλυμα μαύρου χρήματος».
Της μπουγάδας το κάγκελο!
Γράφει ο Στράτος Σεφτελής...
Θεωρώ αυτή την ομολογία ως μία από τις πιο συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έχουν γίνει. Γιατί έγινε από έναν άνθρωπο που είναι «μέσα στην πραγματικότητα» και στόχευσε στο κέντρο το ζήτημα. Η συνέχεια επιβεβαίωσε πανηγυρικά τον ισχυρισμό του κ. Πανόπουλου. Οσο το ποδόσφαιρο λειτουργούσε ως «πλυντήριο», αλλά και ως φορολογικός παράδεισος καλύτερος και από υπερπόντια νησάκια, το χρήμα έτρεχε άφθονο.
Εδώ και δύο χρόνια, που άρχισαν να «παίζουν τα όργανα», το πράγμα όλο και μαζεύει. Είναι αναπόφευκτο για τις ομάδες μας να αρχίσουν να κινούνται με αποκλειστικά νόμιμο χρήμα και παράλληλα να είναι συνεπείς απέναντι στη βασική τους υποχρέωση, να πληρώνουν δηλαδή εφορία.
Ετσι ακριβώς περιγράφεται η κρίση του ελληνικού ποδοσφαίρου, η οποία δεν έχει την παραμικρή φυσικά σχέση με την κρίση που περνάει η πατρίδα μας. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι η κρίση στο ποδόσφαιρο είναι δείγμα υγείας. Απόδειξη ότι κάτι γίνεται στον τομέα της φοροδιαφυγής και του «μαύρου χρήματος», πρόβλημα για το οποίο ακόμη και πρώην πρωθυπουργός δεν δίστασε να αναφερθεί με άκρως καταγγελτικό ύφος.
Το ερώτημα είναι αν οι οπαδοί προτιμούν αυτήν τη νέα πραγματικότητα, ή την προηγούμενη που πρόσφερε ακριβές μεταγραφές... Πολύ φοβάμαι ότι οι πιο πολλοί προτιμούν το δεύτερο... Δυστυχώς!
Πηγή: Εθνοσπόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: