Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Οικονομίδης: «Ο ΠΑΟΚ σαν διοργανωτής θα έχει πολλά ωφέλη»


oikonomidis

Στο «Αθλητικό Metropolis» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης που μίλησε για τους ΠΑΟΚ και Άρη για την Euroleague και το αίτημα που κατέθεσε ο «Δικέφαλος» για να γίνουν τα προκριματικά στο «Παλατάκι». Συγκεκριμένα τόνισε ο Βασίλης Οικονομίδης: «Ο ΠΑΟΚ είχε δικαίωμα να ζητήσει να γίνει ο προκριματικός και μετά από συννενόηση ζήτησε να γίνει η διοργάνωση αυτή στο «Παλατάκι». Για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης είναι πολύ καλή διοργάνωση, ενώ υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις αν πάει να παίξει σε κάποια άλλη πόλη του εξωτερικού. Έτσί δίνεται μία ευκαιρία στις ομάδες της πόλης να κάνουν ένα βήμα παραπάνω και η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα δίνει άλλη προοπτική στον σύλλογο.
«Προσωπικά δεν βλέπω κάτι αρνητικό. Μπορεί να υπάρχει ένα οικονονικό τίμημα, όμως τα ωφέλη είναι πολλαπλά από τα χρήματα που θα καταβληθούν. Θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ σαν διοργανωτής θα έχει πολλά ωφέλη και το κόστος δεν είναι μεγάλο».
Όσον αφορά τον Άρη και την wild card για την Euroleague ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ τόνισε: «Ο Άρης παίρνει κατ’ εξαίρεση την κάρτα για τον προκριματικό γύρο μιας και έχει μία προϊστορία στην Ευρωλίγκα και είναι μία ομάδα γνωστή στην Ευρώπη. Υπάρχει ένα οικονονομικό τίμημα και το σκέφτονται στην ομάδα. Εγώ από την πλευρά μου τους έχω πει να πάρουν μέρος γιατί γενικά είναι θετικό η πόλη να έχει ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρώπη και με σταθερά βήματα να ανέβουν επίπεδο».
Για το φετινό πρωτάθλημα ο Βασίλης Οικονομίδης τόνισε: «Στην Ελλάδα υπάρχει η ευτυχία αλλά και η δυστυχία να υπάρχουν δυο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το μπάσκετ βρίσκετα σε μία μεταβατική περιόδο και παρόλο ξεκίνησε με αρκετά προβλήματα ολοκληρώθηκε πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε. Αν οι ομάδες δεν ασχοληθούν με τις υποδομές δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλό. Δεν μπορείς να πας να αγοράζεις έτοιμους παίκτες που κοστίζουν πολλά. Σε γενικές γραμμές παίχτηκε καλό μπάσκετ. Εκτός από τις δυο ομάδες, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό οι άλλοι σύλλογοι προσπάθησαν και είδαμε καλά παιχνίδια. Θα πρέπει να δυναμώσει όμως η Θεσσαλονίκη».
«Θα έπρεπε να υπάρχει ένα ταβάνι οικονομικό, όμως από ότι βλέπουμε αλλάζουν οι συνθήκες μιας και οι ομάδες που ξόδευαν πολλά λεφτά θα βάζουν λιγότερα και έτσι όλες οι ομάδες θα έρθουν κάπου στην μέση και το πρωτάθλημα θα γίνει πολύ καλύτερο. Στο παρελθόν ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά και το μπάσκετ ήταν σαν την ελληνική οικονομία και θα έφτανε κάποια στιγμή που θα ξεφούσκωνε. Πρέπει με λίγα χρήματα να γίνονται έξυπνες κινήσεις».
Για το επεισόδιο που είχε με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Μπάμπη Καραμανλή τόνισε: «Δεν είχα κανένα θερμό επεισόδιο. Εγώ προσωπικά παρέμεινα στην θέση μου. Δέχθηκα μία φραστική επίθεση προς το πρόσωπο μου μιας και θεωρούμε από τα εξιλαστήρια θύματα».
Τέλος τόνισε ο Βασίλης Οικονομίδης: «Ο ΠΑΟΚ έστειλε σήμερα την επιστολή που ζητάει να γίνει ο προκριματικός στο «Παλατάκι», ενώ ο Άρης θα απαντήσει αυτές τις μέρες και περιμένω να γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Πάντως πρέπει να πω πως η πόλη θα πρέπει να αγκαλιάσει αυτό το γεγονός, αφού θα είναι μία γιορτή για την Θεσσαλονίκη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: