Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

FIFA: «Προσπάθησε να δωροδοκήσει ο Μπιν Χαμάμ»

Αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Μοχάμεντ μπιν Χαμάμ προσπάθησε να δωροδοκήσει μέλη της FIFA προκειμένου να επικρατήσει του Σεπ Μπλάτερ στη μάχη για την προεδρία αποκαλύπτει το βρετανικό Press Association, που έχει στη διάθεσή του φάκελο της Επιτροπής Δεοντολογίας του ποδοσφαιρικού σώματος.

Σύμφωνα με την έρευνα, «υπάρχουν σαφή, πειστικά και αδιάσειστα στοιχεία» σε βάρος του Μπιν Χαμάμ ότι προσπάθησε να δωροδοκήσει τα μέλη που είχαν δικαίωμα ψήφου, ενώ υπήρχε εμπλοκή και του Τζακ Γουόρνερ.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με τα έγγραφα, διοργάνωσαν  στο Τρινιντάντ συνάντηση των 25 μελών της Ποδοσφαιρικής Ένωσης της Καραϊβικής και τους δωροδόκησαν με χρήματα.

Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς φωτογράφησαν τα χρήματα, τα οποία βρίσκονταν σε καφέ φακέλους και ανέρχονταν περίπου στα 40.000 δολάρια.

Μετά την παραίτηση του Γουόρνερ, αντιπροέδρου της FIFA, οι κατηγορίες παύουν να ισχύουν, αλλά τα... προβλήματα για τον Μπιν Χαμάμ παραμένουν, με την έρευνα από την Επιτροπή της FIFA να βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω από το ότι αρνούμαι τις κατηγορίες και επιμένω ότι δεν έκανα τίποτα παράνομο κατά τη διάρκεια της ειδικής συνάντησης στο Τρινιντάντ», δήλωσε ο Μπιν Χαμάμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: