Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Δεν έχετε φαξ στην ΕΠΟ, κύριε Πιλάβιε;

Αυτή η ΕΠΟ είναι όλο εκπλήξεις! Αφού έκανε άνω κάτω ολόκληρο το πρωτάθλημα της Football League και φτάσαμε στο σημείο να έχουν τη δυνατότητα μόνο δύο ομάδες να παίξουν στα πλέι οφ της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα, τελικά άλλαξε ξαφνικά την απόφασή της!
Δεν έχετε φαξ στην ΕΠΟ, κύριε Πιλάβιε;
Γράφει ο Δήμος Μπουλούκος...
Επρεπε να έρθει στην Ελλάδα αυτός ο ψιλόλιγνος τύπος από την UEFΑ με το κρανίο σαν του Ζουγανέλη, ο γενικός γραμματέας της, Τζιάνι Ιφαντίνο για να μπει τέλος στην αδιέξοδη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί εδώ και ένα μήνα. ΟΦΗ, Τρίκαλα, Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας είχαν κερδίσει τη συμμετοχή τους στα περιβόητα πλέι οφ για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.
Ωστόσο το θέμα παρέμενε σε εκρεμμότητα καθώς ΟΦΗ και Τρίκαλα δεν πήραν άδεια συμμετοχής, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επικυρωθεί ο βαθμολογικός πίνακας της Football League και να δημιουργηθεί το ατελείωτο μπάχαλο.
Το Ηράκλειο κάηκεδυο-τρεις φορές από αγανακτισμένους οπαδούς του ΟΦΗ που διαδήλωναν υπέρ της ομάδας του, ενώ στο δρόμο βγήκαν και οι φίλοι των Τρικάλων. Οι ομάδες που ακολουθούσαν από την 7η θέση και κάτω, περίμεναν υπομονετικά μήπως τους... φέξει και πάρουν αυτές μέρος στη θέση του ΟΦΗ και των Τρικάλων, ενώ Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας που επίσης διεκδικούσαν την άνοδο και δεν είχαν πρόβλημα αδειοδότησης (υπάρχει θέμα βέβαια με τις μεταγραφές της Δόξας) δεν ήξεραν με ποιο τρόπο θα κρατούσαν συγκεντρωμένους και σε καλή κατάσταση τους ποδοσφαιριστές, όταν κανείς δεν ήξερε τι θα ξημέρωνε.
Μέσα σε αυτό το τραγελαφικό σκηνικό, ήρθε και το λουκέτο της ΕΠΟ για 15 ημέρες λόγω όλων αυτών των θεμάτων αλλά και οι απειλές για τη ζωή του Σοφοκλή Πιλάβιου, για να... δέσει το γλυκό! Όλα αυτά βέβαια ανήκουν στο παρελθόν καθώς ήρθε ο «μάγος» Ιφαντίνο για να τα λύσει, καθώς έβγαλε την ετυμηγορία ότι τα κριτήρια για την αδειοδότηση της Football League είναι πολύ αυστηρά στην Ελλάδα σε σχέση με την ίδια κατηγορία σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη!
Και αναρωτιέμαι με το φτωχό μου το μυαλό. Δεν έχουν φαξ στην ΕΠΟ; Δεν έχουν υπολογιστές για να στείλουν mail; Δεν μπορούσαν να μιλήσουν από τον χειμώνα ή τουλάχιστον πριν από ένα μήνα με τον πολυπράγμονα κύριο Ιφαντίνο για να βρεθεί λύση; Δεν μπορούσαν να ρωτήσουν τι ισχύει και τι πρέπει να γίνει; Έπρεπε να μπουν δεκάδες λιθαράκια αλλά και... ογκόλιθοι στο οικοδόμημα της ανυποληψίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, για να γυρίσουμε και πάλι από την αρχή!
Είναι εμφανές ότι στην ΕΠΟ το έχουν χάσει το παιχνίδι... Και επειδή δεν είμαι καχύποπτος για να δημιουργώ συνέχεια θεωρίες συνωμοσίας, απλώς καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο κύριος Πιλάβιος, οι συνεργάτες και οι υπάλληλοί του απλώς δεν μπορούν!
Υπάρχει βέβαια και η άλλη παράμετρος. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος να κατάλαβε το λάθος του με τις άδειες στη Football League και να βρήκε ευκαιρία με την παρουσία του κ. Ιφαντίνο, να το διορθώσει. Και έτσι, όμως, καταλήγουμε στο προηγούμενο συμπέρασμα περί ανικανότητας...
Πηγή:gazzetta gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: