Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Επιστροφή από την… κόλαση

Δύο γκολ του Αντριάν Λόπεθ έφεραν τα… πάνω κάτω στο ημιτελικό κόντρα στη Λευκορωσία και οδήγησαν την εθνική Ισπανίας στο μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21 που διεξάγεται στην Δανία. Με 1-0 είχαν προηγηθεί οι Λευκορώσοι. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε από την Γέφρεν στην παράταση.
Στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο Βίμποργκ, οι Λευκορώσοι προηγήθηκαν με τέρμα του Βορόνκοφ στο 39’. Την ώρα που όλα έδειχναν ότι οι παίκτες του Γεόργκι Κοντρατίεφ θα «κλείδωναν» την είσοδο στο μεγάλο τελικό, ο Αντριάλ Λόπεθ πήρε το… όπλο του. Ο 23χρονος επιθετικός της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια είπε την… τελευταία κουβέντα και ισοφάρισε σε 1-1.
Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, οι παίκτες του Λουίς Μίγια δεν άφησαν… περιθώριο για αμφισβήτηση. Ο Αντιάν Λόπεθ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό τέρμα του στην αναμέτρηση και πέμπτο στη διοργάνωση και έκανε το 2-1 (105’). Μάλιστα, οι «φούριας ρόχας» πέτυχαν και τρίτο τέρμα με τον Γέφρεν και το τελικό σκορ διαμορφώνεται σε 3-1 (113’).

Οι Ισπανοί πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στον τελικό, που θα προκύψει από την αναμέτρηση Ελβετία-Τσεχία.
Αναλυτικά:
Ισπανία- Λευκορωσία 3-1
(39’ Βορόνκοφ, 89’, 105’ Αντριάν, 113’ Γέφρεν)
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Γκούτορ, Πολιακόφ, Πολίτεβιτς, Φιλιπένκο, Βερετίλο, Σιβάκοφ, Νραγκούν, Περεπέτσκο (60’ Μπάγκα), Νέκχιατσικ, Σκάβις (83’ Ρέκις), Βορόνκοφ (69’ Μπουκάτκιν).

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Μοντόγια, Μποτία, Ντομίνγκες (57’ Μπόγιαν), Ντίντακ, Χάβι Μαρτίνες, Ερέρα (58’ Καπέλ), Τιάγκο, Μάτα, Μουνιαΐν (71’ Γέφρεν), Αντριάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: