Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

Το μανιφέστο του μακελάρη!!

Διαβάστε τι είχε αναρτήσει στο ίντερνετ ο άνθρωπος που σκότωσε 93 πολίτες και βύθισε στο πένθος τη Νορβηγία.
Το μανιφέστο του μακελάρη
Η νορβηγική αστυνομία επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο φερόμενος ως δράστης των επιθέσεων της Παρασκευής Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ δημοσίευσε αντιισλαμικό μανιφέστο 1.500 σελίδων λίγες ώρες πριν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις.
Στο βιβλίο αυτό στο ίντερνετ περιγράφεται ο σχεδιασμός, η παρασκευή των εκρηκτικών και η βίαιη φιλοσοφία που οδήγησαν στη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και στην επίθεση με όπλο σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια.
"Το μανιφέστο αυτό δημοσιεύτηκε την ημέρα που έγιναν τα γεγονότα", δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Όσλο Σβέινουνγκ Σπόνχαϊμ σε συνέντευξη Τύπου.
Οι φόνοι θα προσελκύσουν την προσοχή στο μανιφέστο, το οποίο ονομάζεται "2083-Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας", γράφει ο Μπρέιβικ.
"Όταν αποφασίσεις να χτυπήσεις, είναι καλύτερο να σκοτώσεις πολύ περισσότερους από αρκετούς, ειδάλλως διατρέχεις τον κίνδυνο να μειώσεις τον επιθυμητό ιδεολογικό αντίκτυπο του πλήγματος", σημειώνει.
Ο μακελάρης στο μανιφέστο αυτό επιτίθεται επίσης στην "ισλαμική αποικιοκρατία και τον εξισλαμισμό της δυτικής Ευρώπης" και στην "άνοδο του πολιτιστικού Μαρξισμού της πολυπολιτιστικότητας".
"Θέλει να αλλάξει την κοινωνία", είχε δηλώσει νωρίτερα ο δικηγόρος του Γκέιρ Λίπσταντ στο NRK, ο οποίος είχε υπογραμμίσει επίσης ότι ο πελάτης του "πιστεύει ότι οι πράξεις του ήταν στυγερές, αλλά ότι στο δικό του το μυαλό ήταν απαραίτητες" και ότι επιθυμεί να τις εξηγήσει στο δικαστήριο τη Δευτέρα.
Εν τω μεταξύ στους 93 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση στο Όσλο και την επίθεση με όπλο στο νησί Οτόγια την Παρασκευή, καθώς ένας τραυματίας που νοσηλευόταν υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, μετέδωσε το δημόσιο δίκτυο NRK.
Η νορβηγική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα επιχείρηση στο ανατολικό τμήμα του Όσλο, η οποία συνδέεται με την έρευνα που διεξάγεται για τη διπλή επίθεση της Παρασκευής.
"Διεξάγουμε μια αστυνομική επιχείρηση που έχει στόχο μια διεύθυνση στο ανατολικό Όσλο. Αυτή (η επιχείρηση) συνδέεται με την έρευνα" για τις επιθέσεις, δήλωσε ο Άντερς Φρίντεμπεργκ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Όσλο, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.
Σύμφωνα με άλλον αξιωματούχο της αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται το Ρόιτερς, η επιχείρηση της αστυνομίας "συνδέεται με τη βομβιστική επίθεση στο Όσλο". Την ίδια πληροφορία είχε αναφέρει νωρίτερα σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Verdens Gang.
Σύμφωνα με πηγές, στην επιχείρηση αυτή μετέχει η αντιτρομοκρατική μονάδα της αστυνομίας Delta.
ΠΗΓΗ: newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: