Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

«Live fast, die young»

Η ατάκα «ζήσε γρήγορα, πέθανε νέος» από την ταινία «Knock On Any Door» του 1949 με πρωταγωνιστή τον Humphrey Bogart είναι ιδιαίτερα... προσφιλής στις τάξεις των σταρς της Rock'n' Roll.

H Amy Winehouse έγινε η έκτη της τραγικής λίστας  μεγάλων μορφών της Rock που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην... καταραμένη ηλικία των 27 ετών!!!

Είχαν προηγηθεί:

Μπράιαν Τζόουνς (1942-1969) 


 Από τα ιδρυτικά στελέχη των Rolling Stones, τρομερός κιθαρίστας και μάνατζερ του θρυλικού  συγκροτήματος τα πρώτα χρόνια της παρουσίας του. Τον Ιούνιο του '69, ο 27χρονος Τζόουνς, ήδη εθισμένος στα βαριά ναρκωτικά και το αλκοόλ  πνίγηκε στη πισίνα του σπιτιού του. 

***Το 2005, προβλήθηκε η ταινία «Stoned» σύμφωνα με την οποία  ο Τζόουνς δολοφονήθηκε από τον  κατασκευαστή του σπιτιού του στον οποίο όφειλε χρήματα.

  
Τζάνις Τζόπλιν (1943-1970)


Στο απώγιο της καριέρας της η βασίλισσα της Rock και της Psychedelic Soul την οποία οι φήμες ήθελαν να ξοδεύει ημερησίως …200 δολάρια για τη δόση της, πλήρωσε με τη ζωή της τον εθισμό της στην ηρωίνη.


Τζίμι Χέντριξ (1942-1970)



Από τους κορυφαίους, αν όχι, Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ κιθαρίστας όλων των εποχών στην ιστορία της Rock με το δικό του, όντως ξεχωριστό στυλ.  Νικήθηκε ή απλά… αφέθηκε στον εθισμό του στα ναρκωτικά.

Τζίμ Μόρισον (1943-1971)


Ο τραγουδιστής-ποιητής και ηγετική φυσιογνωμία των Doors, βρέθηκε νεκρός επίσης στα  27του στο μπάνιο του διαμερίσματός του στο Παρίσι. Επισήμως η αιτία του θανάτου του ήταν καρδιακή ανεπάρκεια χωρίς ωστόσο να αποκλείονται  η υπερβολική χρήση ναρκωτικών αλλά και τα αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε καθώς υπέφερε από άσθμα. Βέβαια οι πιστοί οπαδοί του Μόρισον , εξακολουθούν να διατηρούν τον μύθο που τον θέλουν, ακόμη ζωντανό…

Κερτ Κομπέιν (1967-1994)


Ο σπουδαίος τραγουδιστής των Nirvana μπήκε μεταγενέστερα στη λίστα των… καταραμένων 27άρηδων.  Ηρωίνη και κατάθλιψη  συνέθεσαν μια εξαιρετικά ιδιόμορφη προσωπικότητα με τον Κομπέιν να επιλέγει τελικά την αυτοκτονία ως... λύση.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: