Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Σνάουτσνερ: "Να σκοράρουμε στη Νορβηγία"

Φέρνοντας ως παράδειγμα τα παιχνίδια των δύο ομάδων το 2009, ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ δε θεωρεί καθόλου εύκολη την πρόκριση απέναντι στη Βαλερένγκα. Ο ακραίος αμυντικός του ΠΑΟΚ μίλησε στο olaPAOK.gr και επισήμανε ότι "κλειδί" για την πρόκριση είναι το εκτός έδρας γκολ στο Ούλεβαλ.
Μίροσλαβ, ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις που κάνεις για τις αναμετρήσεις με τη Βαλερένγκα;
"Δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για μας να πάρουμε την πρόκριση! Αντιμετωπίσαμε την ίδια ομάδα πριν δύο χρόνια και διαπιστώσαμε στην πράξη ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα. Κερδίσαμε εκεί με σκορ 1-2 με λίγο τύχη θα έλεγα. Στον επαναληπτικό βρεθήκαμε πίσω στο σκορ (σ.σ. 0-1) και στο τέλος αναγκαστήκαμε να κλειστούμε στην άμυνα και να διώχνουμε την μπάλα για να μην χάσουμε την πρόκριση. Άρα, το έργο μας δεν θα είναι εύκολο. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από την πλευρά μας".
Στο τελευταίο φιλικό με τον Πιερικό ο ΠΑΟΚ φάνηκε ανέτοιμος. Προλαβαίνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση στο πρώτο παιχνίδι με τους Νορβηγούς;
"Έτσι κι αλλιώς στον τομέα της ετοιμότητας η Βαλερένγκα έχει το προβάδισμα. Η αντίπαλός μας έχει δώσει σειρά επίσημων αγώνων μέχρι τώρα για το νορβηγικό πρωτάθλημα, αλλά και το Europa League. Εμείς έχουμε δώσει μόνο φιλικούς αγώνες. Μάλιστα, έχουμε και πολλούς τραυματισμούς παικτών. Ο χρόνος μέχρι το πρώτο παιχνίδι είναι λίγος, οπότε αυτό που μένει είναι να βγάλουμε στη Νορβηγία παραπάνω από το 100% των δυνάμεών μας μέσα στο γήπεδο. Σε αυτή την περίπτωση ισχύει αυτό που λέμε στο ποδόσφαιρο ότι πρέπει να παίξουμε με καρδιά, εκτός από μυαλό! Πάντως, όπως γνωρίζουν όλοι, τα προβλήματα καμιά φορά σε κάνουν πιο δυνατό κι αυτό ελπίζω να συμβεί σε αυτή την περίπτωση".
Τι είδους παιχνίδι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ στο Ούλεβαλ για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει;
"Ανοικτό, αλλά με μυαλό!"
Τι εννοείς ακριβώς;
"Πρέπει να κυνηγήσουμε το γκολ, αλλά να μην είμαστε εντελώς ανοικτοί στην άμυνά μας. Να μην δώσουμε χώρους στους αντιπάλους μας να σκοράρουν".
Θεωρείς ότι είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να πετύχει γκολ εκτός έδρας; Γιατί ακόμη κι αν δεν το κάνει, αν κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, θεωρητικά έχει πλεονέκτημα, αφού η ρεβάνς είναι στην Τούμπα.
"Δεν είναι απλώς σημαντικό να σκοράρουμε εκτός έδρας. Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να σημειώσουμε γκολ, κρατώντας εννοείται την άμυνά μας στο μηδέν, ουσιαστικά θα είναι το κλειδί της πρόκρισης για μας! Έχουμε τη ρεβάνς στην Τούμπα κι αυτό από μόνο του είναι μεγάλη βοήθεια στην προσπάθειά μας".
Άρα, πιστεύεις ότι είναι καλύτερα που άλλαξε η έδρα και παίζει ο ΠΑΟΚ το πρώτο παιχνίδι στη Νορβηγία.
"Ναι, πιστεύω ότι είναι καλύτερα για μας. Είναι αλλιώς να παίζουμε επαναληπτικό στην Τούμπα και να ξέρουμε τι σκορ πρέπει να κυνηγήσουμε. Άλλωστε, στον επαναληπτικό πιστεύω ότι θα είμαστε και πιο έτοιμοι και με λιγότερα αγωνιστικά προβλήματα, σε σχέση με αυτά που έχουμε τώρα".
Η τρομοκρατική επίθεση που έγινε στη Νορβηγία σας επηρεάζει ψυχολογικά;
"Έμείς θα πάμε εκεί να παίξουμε ποδόσφαιρο. Βεβαίως, όλοι το σκεφτόμαστε αυτό που έγινε, γιατί έχει πολλούς νεκρούς και όσο να είναι επηρεάζεσαι. Σίγουρα δεν είμαστε φοβισμένοι, όμως, δεν νιώθεις καλά όταν σκέφτεσαι αυτό που έγινε εκεί. Πάντως, σε πιο δύσκολη θέση είναι οι παίκτες της Βαλερένγκα, καθώς αυτό που έγινε, συνέβη στον τόπο που ζούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: