Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Αντελίνο, πόσο δίκιο είχαν!!

Γεωργιάδης, Τζόρβας και Αλβάρεζ ψήφισαν τον Βιεϊρίνια ως πολυτιμότερο παίκτη του πρωταθλήματος της σεζόν 2010-2011 και εξήγησαν γιατί. Αυτό το "γιατί" φάνηκε περίτρανα (και) στο πρόσφατο φιλικό του ΠΑΟΚ με τον Πιερικό.
Αντελίνο, πόσο δίκιο είχαν!
το πλαίσιο της ανασκόπησης της NOVA για τη σεζόν 2010-2011, που μεταδόθηκε μετά το τέλος και των πλέι οφ, οι αρχηγοί των ομάδων που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα κλήθηκαν να ψηφίσουν τον πολυτιμότερο παίκτη της περιόδου. Τρεις εξ αυτών, οι Γιώργος Γεωργιάδης (τότε ακόμη παίκτης του Πανσερραϊκού), Αλέξανδρος Τζόρβας και Λεάντρο Αλβάρεζ έδωσαν την ψήφο τους στον Αντελίνο Βιεϊρίνια.
Εξηγώντας το λόγο που επέλεξαν τον παίκτη του ΠΑΟΚ, ο Γεωργιάδης είπε: "Έβαλε αρκετά γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ μοίρασε και πολλές ασίστ. Όταν ο Βιεϊρίνια δεν έπαιζε, ο ΠΑΟΚ ήταν άλλη ομάδα".
Από τη δική του πλευρά, ο Τζόρβας δήλωσε: "Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έμεινε εκτός στόχων, να μην πήρε το Κύπελλο, αλλά από τα τέσσερα παιχνίδια που παίξαμε αντίπαλοι, δύο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και δύο για τα πλέι οφ, νομίζω ότι σε αυτόν τον ποδοσφαιριστή ανήκει ο τίτλος του πολυτιμότερου του πρωταθλήματος".
Τέλος, ο Αλβάρεζ τόνισε: "Ο Βιεϊρίνια σημείωσε σημαντικά γκολ και ήταν ο κινητήριος μοχλός για τον ΠΑΟΚ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αναστάτωνε όλες τις αντίπαλες άμυνες, έβγαλε πολλές ασίστ και ήταν συνεχώς κίνδυνος για τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ".
Δυο ταχύτητες κάτω
Γιατί τώρα, κοντά ενάμιση μήνα μετά θυμηθήκαμε όλα τα παραπάνω και ανατρέξαμε στις δηλώσεις των αντιπάλων του ΠΑΟΚ (θυμίζουμε ότι ο Γεωργιάδης όσα είπε, τα είπε ως αντίπαλος) για τον Βιεϊρίνια; Μα, την αφορμή την πήραμε από την εικόνα του "Δικέφαλου" στο πρόσφατο φιλικό με τον Πιερικό.
Οι "ασπρόμαυροι", χωρίς τον Πορτογάλο, που έμεινε εκτός αγώνα λόγω προβλήματος στο γόνατο, δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι ήταν δυο ταχύτητες κάτω σε σχέση με τους αγώνες που ο Αντελίνο δίνει το παρών.
Όσο φιλότιμη προσπάθεια κι αν έκαναν οι ακραίοι, οι Ρομπέρ και Γεωργιάδης κατά κύριο λόγο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και οι Γεωργίου και Μωϋσιάδης στο δεύτερο, όπως και ο Τσουκαλάς στη θέση του επιτελικού μέσου, ο ΠΑΟΚ ήταν αργός. Η μπάλα δεν έβγαινε γρήγορα μπροστά, η ανάπτυξη γίνονταν με χρονοκαθυστέρηση κι όλα αυτά απέναντι σε μια ομάδα Β' κατηγορίας, που μόλις πριν δέκα ημέρες ξεκίνησε την προετοιμασία της.
Το κέρδος της μετακίνησης
Ο ΠΑΟΚ, όπως είπε ο Γεωργιάδης στη δήλωση που έκανε τότε στη NOVA, είναι μια άλλη ομάδα με τον Βιεϊρίνια και από άποψη ποιότητας και από άποψη ταχύτητας. Μάλιστα, όπως φάνηκε και από τα φιλικά στην Ολλανδία και τη Γερμανία, από τη μετακίνησή του στη θέση "10", μόνο κέρδη μπορεί να έχουν οι "ασπρόμαυροι".
Ο Πορτογάλος δεν είναι μόνο ότι είναι ταχύς, έχει έκρηξη και καλή τεχνική. Όπως τόνισε κι ο Αλβάρεζ, βγάζει ασίστ, έχοντας την αίσθηση της κάθετης πάσας, ενώ είναι πλεονέκτημα ότι γνωρίζει τη θέση του ακραίου επιθετικού, που σημαίνει ότι ως "δεκάρι" ξέρει πώς να βγάλει την μπάλα εκεί για να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα.
Συνυπολογίζοντας όλα αυτά, το συμπέρασμα είναι ότι ο Λάζλο Μπόλονι έχει κάθε λόγο να αγωνιά σε τι κατάσταση θα είναι ο παίκτης του εν όψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα της σεζόν, στη Νορβηγία με την Βαλερένγκα, που είναι σημαντικός και μπορεί να κρίνει πολλά για τον ΠΑΟΚ της περιόδου 2011-2012.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: