Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

Ομολόγησε ο μακελάρης!!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Νορβηγίας ο συλληφθείς για τις επιθέσεις στο Όσλο δήλωσε ότι έδρασε μόνος του. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, αλλά δηλώνει ότι δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι για τις επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 92 ανθρώπους.
Ομολόγησε ο μακελάρης
"Ομολόγησε τις πράξεις του - την βομβιστική επίθεση στο Οσλο και την επίθεση στο νησί Οτόγια- παρότι δεν δηλώνει ένοχος," δήλωσε ο εκτελών χρέη επικεφαλής της αστυνομίας, Σβέινουνγκ Σπόνχαιμ, σε συνέντευξη Τύπου για τον Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος έχει τεθεί υπό κράτηση.
"Υποστηρίζει ότι έδρασε μόνος του, αλλά η αστυνομία πρέπει να διασταυρώσει τα όσα λέει. Κάποιες από τις μαρτυρίες (των επιζησάντων της επίθεσης) στο νησί μας κάνουν να μην είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι ο δράστης ήταν ένας." Ο Σπόνχαιμ είπε, πάντως, ότι η αστυνομία δεν έχει άλλους υπόπτους για τη διπλή επίθεση της Παρασκευής από την οποία σκοτώθηκαν 92 άνθρωποι, 97 τραυματίστηκαν και αρκετοί αγνοούνται.
Ο 32χρονος Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ είπε στην αστυνομία ότι ήθελε "να πλήξει την κοινωνία, τα θεμέλιά της και τον τρόπο που κυβερνάται," πρόσθεσε ο δικηγόρος του, Γκέιρ Λίπεσταντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK.
Ο Λίπεσταντ αρνήθηκε να σχολιάσει τα κίνητρα του Μπρέιβικ, αλλά είπε ότι ο πελάτης του ενδέχεται να δώσει ο ίδιος περισσότερες πληροφορίες αύριο Δευτέρα κατά την κατάθεσή του, που έχει ζητήσει να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Ο Μπρέιβικ πρόκειται, μάλιστα, να εξεταστεί από γιατρό της αστυνομίας πριν καταθέσει. Μέχρι τότε ο δικηγόρος του αρνείται να σχολιάσει την ψυχική κατάσταση του πελάτη του.
ΠΗΓΗ: newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: