Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Τα εθνικά πρωταθλήματα μην τα κλαις!!

Oταν τα μέλη λιγκών που είναι ισχυρές –και όχι σαν το ανέκδοτο του ΕΣΑΚΕ– κάθονται και συζητούν με μεγάλη σοβαρότητα την πλήρη… επιβολή της Ευρωλίγκας ως κεντρικής διασυλλογικής διοργάνωσης του ευρωπαϊκού μπάσκετ, το πράγμα σίγουρα σοβαρεύει.
Τα εθνικά πρωταθλήματα μην τα κλαις
Γράφει Μενέλαος Σεβαστιάδης.
Πολλά στραβά έχουν καταλογιστεί–όχι άδικα– κατά καιρούς στους διοργανωτές, αλλά αν κάτι τους αναγνωρίζουν όλοι είναι ότι ψάχνονται για να βελτιώσουν το προϊόν. Προφανώς και γνωρίζουν ότι ποτέ δεν θα πλησιάσουν το Champions League, αλλά αυτός δεν είναι και λόγος να πέφτουν… με φόρα πάνω του. Αρχισε λοιπόν η κουβέντα για μεταφορά των αγώνων της Ευρωλίγκας προς το Σαββατοκύριακο;
Και τα εθνικά πρωταθλήματα τι θα απογίνουν, θα αναρωτηθούν πολλοί. Θα τελειώσουν μια ώρα αρχύτερα, είναι η λογική απάντηση. Οι «φωνές» που βλέπουν τις υπερεθνικές διοργανώσεις ως μοναδική λύση για οικονομική επιβίωση, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Όπως επίσης και οι ίδιες οι υπερεθνικές διοργανώσεις. Αλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο επιτυχημένες, αλλά όλες αρκούντως δελεαστικές για τα μεγάλα κλαμπ που δεν βρίσκουν λόγο πλέον να έχουν εντός των συνόρων τη… βασική τους δουλειά.
Οσο διευρύνονται αυτά τα πρωταθλήματα, τόσο θα αυξάνονται και οι θέσεις για ομάδες που τώρα δεν συμμετέχουν αλλά που πληρούν τις προϋποθέσεις για να στηρίξουν την παρουσία τους. Κι όσο για τους υπόλοιπους, θα ακολουθήσουν τη μοίρα που οι ίδιοι διάλεξαν, με ευκαιριακές, κοντόφθαλμες και άκρως ερασιτεχνικές πρακτικές.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: