Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Πρίγκιπας ή Πρωτοδικείο!!

Ο Γ. Τριανταφυλλίδης γράφει και για τον κίνδυνο του Πρωτοδικείου που ελλοχεύει για το "τριφύλλι".
Πρίγκιπας ή Πρωτοδικείο
Η μόνη λύση που φαίνεται να υπάρχει στο τραπέζι αυτήν την ώρα για την επόμενη μέρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ο πρίγκιπας, Σουλτάν Αλ Σαούντ. Ο Σαουδάραβας υποψήφιος επενδυτής, μπορεί να έχει καθυστερήσει, όμως εμφανίζεται αποφασισμένος να αποκτήσει το 54,7% των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ο πρίγκιπας δηλώνει πως την ερχόμενη Παρασκευή θα βρίσκεται στην Αθήνα για να μιλήσει με τον Τζίγγερ ενώ καλεί τον κόσμο του Παναθηναϊκού να βρεθεί το επόμενο Σάββατο στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να τον δει για πρώτη φορά από κοντά στο ματς με τον Εργοτέλη.
Οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν από'δω και πέρα από τον Πρίγκιπα για να κάνει πράξη τα όσα υπόσχεται είναι δύο και απλές: πρώτον να έρθει ο ίδιος στην Αθήνα και δεύτερον να βάλει τα 20 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προκειμένου να αποκτήσει την ομάδα. Η ερχόμενη εβδομάδα λοιπόν δείχνει να είναι και η πιο κρίσιμη στην υπόθεση με τον Πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ.
Την ίδια ώρα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης απέρριψε την πρόταση της Αxiom capital για πλάνο λαϊκής βάσης, καθώς ο ίδιος είναι ξεκάθαρος εδώ και καιρό, στο τι θέλει. Αναζητά έναν συγκεκριμένο επενδυτή που θα πάρει δωρεάν τις μετοχές του, δίνοντας εγγυήσεις για το μέλλον του "τριφυλλιού" και βάζοντας άμεσα χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ.
Παράλληλα, η Arboris Capital παραμένει στο "ψυγείο" μετά και από τις επικριτικές δηλώσεις του Θανάση Γιαννακόπουλου για τη συγκεκριμένη υπόθεση και από τη στιγμή που δεν έχει φέρει συγκεκριμένο υποψήφιο επενδυτή δεν φαίνεται να έχει τύχη η πρότασή της να πάρει εξουσιοδότηση από τον Παναθηναϊκό για να βρει επενδυτή για το σύνολο των μετοχών της ΠΑΕ.
Ο πρίγκιπας, λοιπόν, είναι το μεγάλο φαβορί ωστόσο ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό ελλοχεύει ο κίνδυνος του Πρωτοδικείου, εφόσον δεν προχωρήσει άμεσα η ιστορία με τον Σουλτάν Αλ Σαούντ. Από την επαναληπτική Γ.Σ. της Δευτέρας δεν περιμένουμε να προκύψει κάτι ουσιαστικό και επομένως θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι νεοτέρας το κουτσουρεμένο Δ.Σ. των 13 μελών.
Ωστόσο, το οικονομικό πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είναι υπαρκτό και αν δεν βρεθεί γρήγορα λύση θα αρχίσει η στάση πληρωμών και η τωρινή διοίκηση, η οποία παλεύει μόνη της με επικεφαλής τον Δημήτρη Γόντικα, θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να παραιτηθεί. Και το επόμενο βήμα για τον Παναθηναϊκό θα είναι να οδηγηθεί σε διοίκηση Πρωτοδικείου.
Επομένως, το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχει βρεθεί λύση για την ομάδα προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: