Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Περίεργοι επενδυτές σε χύμα περιβάλλον!!

Κάτι ήξερε, τελικά, ο Τσάκας όταν έλεγε πως δεν τον νοιάζει ποιοι θα είναι οι υπόλοιποι υποψήφιοι επενδυτές και πως αν θέλει ο Βαρδινογιάννης μπορεί να δώσει τον Παναθηναϊκό σε άλλους. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.
Περίεργοι επενδυτές σε χύμα περιβάλλον
ΗΔΗ, από τους ανταγωνιστές του πρίγκιπα, ο ένας αφού ζήτησε προμήθεια 5 τοις εκατό και τον κυνήγησαν... εξαφανίστηκε, ενώ ο άλλος που ήρθε χθες σαν εκπρόσωπος κάποιων Ισραηλοαμερικανών, πνιγμένος τάχα μου στα δολάρια, ζήτησε στο τέλος από τον Τζίγγερ λεφτά, για να κάνει τον Παναθηναϊκό ΠΑΕ λαϊκής βάσης στα πρότυπα μιας ομάδας του αμερικανικού football!
ΕΙΔΙΚΑ αυτή η τελευταία εταιρεία, η Axiom Capital, είχε καταφέρει να παραμυθιάσει τις τελευταίες μέρες όλο τον κόσμο, και τον Βαρδινογιάννη μαζί. Οι άνθρωποί της μιλούσαν για δέκα επενδύσεις στην Ελλάδα, από τις οποίες η μικρότερη θα ήταν ο Παναθηναϊκός και το μόνο που έλεγαν ότι ζητούσαν ήταν ένας τυπικός οικονομικός και νομικός έλεγχος στα βιβλία της εταιρείας μαζί με τα οικόπεδα του Βοτανικού καθαρά, για να μπορέσουν να χτίσουν το γήπεδο.
ΤΕΛΙΚΑ, τζίφος! Μόνο ο Σουλτάν Αλ Σαούντ μοιάζει, ώς αυτή την ώρα τουλάχιστον, αξιόπιστος. Κι αυτό επειδή ξέρουμε ότι υπάρχει. Βγάζει φωτογραφίες και τις μοιράζει στις εφημερίδες. Μιλάει στα αθλητικά ραδιόφωνα. Και το σπουδαιότερο, έχει στείλει μέχρι τώρα όλα τα χαρτιά που του ζητάνε. Ωσπου να έρθει, όμως, να τον δούμε, να μιλήσουμε και να πέσουν οι υπογραφές, ο καθένας θα μπορεί ακόμη να υποθέτει πως μπορεί κι εδώ η φάβα να έχει κάποιο μικρό ή μεγάλο λάκκο.
ΑΛΛΩΣΤΕ είναι τόσο χύμα και το περιβάλλον γύρω γύρω, που λογικό να βγαίνουν στον αφρό κάποια περίεργα κεφάλια χωρίς καθαρό πρόσωπο, που να ζητάνε και να υπόσχονται διάφορα. Ναι μεν, μια μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα με καλό όνομα στη Ευρώπη, όπως ο Παναθηναϊκός, είναι πολύ γερό σκαλοπάτι για να πατήσει πάνω του οποιοσδήποτε λεφτάς και να μπορέσει μετά να κυνηγήσει κι άλλες επενδύσεις ειδικά αυτή την εποχή στην Ελλάδα, όπως στον τουρισμό, τις κατασκευές, τα φωτοβολταϊκά, στα αιολικά πάρκα και άλλες τέτοιες καταστάσεις. Από την άλλη μεριά, όμως, αρκετοί βλέπουν την ευκαιρία να κάνουν το κομμάτι τους, ή να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, κι όποιος τσιμπήσει.
ΚΑΤΙ ξέρει η ΑΕΚ από τέτοιου είδους υποψήφιους γαμπρούς, μα όπως φαίνεται ούτε ο Παναθηναϊκός με μεγαλύτερη φήμη και ειδικό βάρος, που αποτελεί σίγουρα μαγνήτη, δεν καταφέρνει να τους αποφύγει. Το πιθανότερο, βέβαια, στο τέλος να καταλήξει η ομάδα στους Σαουδάραβες και να λύσει με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματά της, όπως τα έλυσε πρόπερσι κι ο Ολυμπιακός με τον Μαρινάκη στις τότε συνθήκες. Ομως, αν η κρίση συνεχιστεί περισσότερο απ' όσο την υπολογίζουν εκείνοι που κάνουν τους λογαριασμούς, τότε οι αμέσως παρακάτω ομάδες (μαζί και η ΑΕΚ σ' αυτές) δεν θα μπορούν να συνεχίσουν με απαιτήσεις στο πρωτάθλημα. Ηδη οι περισότερες από τις ομάδες της Β' Εθνικής βρίσκονται αγωνιστικά στο επίπεδο της περσινής Γ', κι αυτό είναι ένα καμπανάκι και για τους από πάνω...
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: