Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Από τον Σορεντίνο και τον Ριβάλντο, έως τον Τζιμπούρ και τον Παπασταθόπουλο!!

Είπα χθες στην εκπομπή του Καραλή, ότι η ΑΕΚ παίκτες καλούς είχε πάντα, διοικήσεις καλές δεν είχε ποτέ… Εννοώντας φυσικά ειδικά αυτά τα τελευταία 10-15 χρόνια. Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.
Από τον Σορεντίνο και τον Ριβάλντο, έως τον Τζιμπούρ και τον Παπασταθόπουλο
Ποιοι Έλληνες άσοι φόρεσαν τη φανέλα της ΑΕΚ αυτή την τελευταία δεκαετία στην οποία με το ζόρι πήρε δύο κύπελλα; Ατματζίδης, Λάκης, Δέλλας, Καψής, Κυργιάκος, Γεωργάτος, Κατσουράνης, Ζήκος, Πατσατζόγλου, Μπασινάς, Καφές, Τσιάρτας, Νικολαϊδης, Λυμπερόπουλος!!! 14 είναι αυτοί. Και σχεδόν όλοι πέρασαν από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Βάλτε και Ριβάλντο!
Πόσοι ξένοι κι Έλληνες παίκτες έφυγαν από την ΑΕΚ και πήγαν σε σημαντικές ομάδες στην Ευρώπη. Ο Παραγουανός Γκαμάρα πήγε σε ολόκληρη Ίντερ. Οι Ασουνσάο (Βραζιλιάνος) και Άλβες (Πορτογάλος) γύρισαν στην Πόρτο κι από εκεί έκαναν μεταγραφές σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Ζενίθ. Ο Παπασταθόπουλος πήγε στην Τζένοα κι από εκεί σε ολόκληρη Μίλαν και τώρα στη Βέρντερ.
Ο Κονέ παίζει βασικός στην Ιταλία (Μπρέσια πέρσι, Μπολόνια φέτος). Ο Πλιάτσικας έπαιξε στη Γερμανία (Σάλκε). Ο Ούγγρος Τόζερ πήρε πέρσι πρωτάθλημα στο Βέλγιο με την Γκενκ. Ο Φιλανδός Χέτεμαϊ έπαιξε βασικός κι αυτός στην Μπρέσια και τώρα στην Κίεβο. Κι ο Αργεντίνος Πελετιέρι στη Λανούς, με την οποία διεκδίκησε το πρωτάθλημα στην Αργεντινή μέχρι την προτελευταία αγωνιστική.
Ο Ιταλός Τσιρίλο, που είχε περάσει από την Ίντερ, δεν έφυγε από την ΑΕΚ κι έπαιξε βασικός σε Ισπανία (Λεβάντε) κι Ιταλία (Ρετζίνα), πριν γυρίσει στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ; Ο συμπατριώτης του Σορεντίνο φεύγοντας από την ΑΕΚ δεν πήγε κι έπαιξε κι αυτός βασικός στην Ισπανία (Ουέλβα) και εδώ και μία τριετία στην Ιταλία (Κιέβο); Ο Μόρας δεν ήταν τέσσερα χρόνια στην Μπολόνια και τώρα στη Σουόνσι; Ακόμη κι ο Χιώτης διαπρέπει στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ. Κι ο Καπετάνος δεν πήγε καθόλου άσχημα στην Στεάουα Βουκουρεστίου.
Τη φανέλα της ΑΕΚ αυτά τα χρόνια φόρεσαν και πολλοί άλλοι ξένοι διεθνείς. Ο Αργεντίνος Αρουαμπαρένα (ήρθε από Βιγιαρεάλ), ο Αυστριακός Μάχο (έχει περάσει από Τσέλσι), ο Σουηδός Μαϊστόροβιτς (τώρα Σέλτικ), ο Πορτογάλος Εντίνιο (τώρα Μάλαγα), ο Βόσνιος Γιάχιτς, ο Πολωνός Γκερέϊρο, ο Ούγγρος Νέμεθ, ο Μαροκινός Μπαχά, ο Σενεγαλέζος Ντιόπ και φυσικά ο Ισπανός Χουανφράν.
Ακόμη ο Βραζιλιάνος Έμερσον (πρώην Ατλέτικο Μαδρίτης και Πόρτο), ο Αφρικάνος Καλόν, που ήταν στην Ίντερ, ο Μαντούκα, που προήλθε από την Μπενφίκα, ο Νασούτι (πρώην της Ρίβερ Πλέϊτ), ο Ματέος (δανεικός από τη Ρεάλ Μαδρίτης) κι ο Μίτσελ (δανεικός από την Μπέρμιγχαμ).
Η, μήπως ξεχνάμε τι έγινε τους τελευταίους μήνες με τον Τζιμπούρ, τον Σκόκο, τον Σάχα και τον Μπλάνκο; Ούτε τα αδέλφια Ίβιτς ήταν μικροί παίκτες.
Ποια είναι η ουσία; Η ΑΕΚ όλη αυτή την δεκαετία είχε στο ρόστερ της σπουδαίους παίκτες. Καμιά φορά, ίσως χωρίς να το…ξέρει κιόλας καλά καλά!!!
Και προπονητές πέρασαν καλοί από την ΑΕΚ. Ο Μπάγεβιτς ήταν λίγος, δηλαδή; Η, ο Ισπανός Φερέρ;
Άρα, καταλήγουμε μαθηματικά στο ότι το πρόβλημα της ΑΕΚ διαχρονικά είναι στις διοικήσεις της. Εκτός κι αν υπάρχει έστω κι ένας φίλος της ΑΕΚ, που ειλικρινά πιστεύει ότι φταίει το…κόκκινο κατεστημένο που η ομάδα του με τέτοιους παίκτες δεν μπόρεσε να σταυρώσει ένα πρωτάθλημα!
Πολύ απλά, όλα αυτά τα χρόνια, με όλο το σεβασμό σε όσους υπηρέτησαν το σύλλογο, ούτε σταθερές διοικήσεις είχε η ΑΕΚ, ούτε μετόχους που να την βοηθήσουν πραγματικά, ανεξάρτητα από τα λεφτά που έβαζαν. Γι΄ αυτό, άλλωστε, κι έχει στοιχειώσει το όνομα του Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: