Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Αλλαγές στην Ευρωλίγκα!!

Η γενική συνέλευση της Ευρωλίγκα ενέκρινε σήμερα τις αλλαγές που θα γίνουν από τη νέα περίοδο και πλέον όλα θα είναι... διαφορετικά στην διοργάνωση. Ο σκύλος πάντως σας είχε ενημερώσει για όλα εδώ και αρκετές ημέρες.
Τα διαβάσετε στον sportdog, τα ανακοίνωσε και η Ευρωλίγκα!
Σύμφωνα λοιπόν με όσα αποφασίσθηκαν, από την επόμενη σεζόν στα προκριματικά θα μετέχουν 8 ομάδες, το Top 16 θα γίνεται σε δύο ομίλους των 8 ομάδων και η διοργάνωση θα διεξάγεται Πέμπτη και Παρασκευή.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, θα έχει δύο ομάδες στην Ευρωλίγκα, εκτός κι αν κάποια άλλη ομάδα πλην των «αιώνιων» πάρει το πρωτάθλημα ή την 2η θέση στην Α1.

Στην Euroleague, από τα προκριματικά θα προκρίνεται μία από τις 8 ομάδες που θα συμμετέχουν. Εκεί η Ελλάδα δεν θα έχει εκπρόσωπο. Η κανονική περίοδος θα γίνεται σε 4 ομίλους των 6 ομάδων (ως έχει δηλαδή) και η φάση των «16» θα πραγματοποιείται με δύο ομίλους των οκτώ ομάδων, δίχως να προηγηθεί κλήρωση. Ανάλογα με την κατάταξη στην πρώτη φάση, θα τοποθετούνται στο Top 16. Οι τέσσερις πρώτοι κάθε ενός εκ των δύο ομίλων θα περνούν στα προημιτελικά και ούτω καθ εξής.

Εγγυημένο συμβόλαιο θα έχουν 14 ομάδες το οποίο θα είναι απεριόριστης διάρκειας, εκτός αν πάψουν να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής. Οι ομάδες αυτές είναι οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Κάχα Λαμποράλ και Ουνικάχα Μάλαγα από την Ισπανία, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός από την Ελλάδα, Εφές Αναντολού και Φενερμπαχτσέ/ Ούλκερ από την Τουρκία, Σιένα και Αρμάνι Μιλάνο από την Ιταλία, Ζαλγκίρις Κάουνας από την Λιθουανία, ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τη Ρωσία, Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραήλ και Πρόκομ από την Πολωνία.

Άλλες επτά θα συμμετέχουν με συμβόλαιο τύπου Β (ανάλογα με το ράνκινγκ), μία θα είναι η πρωταθλήτρια του Eurocup και μια θέση θα δίνεται με wild card από την Ευρωλίγκα.



πηγή: sportdog.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: