Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ο άγνωστος Κωνσταντινέας!!

Λίγα χρόνια πριν ήταν έτοιμος να παρατήσει την διαιτησία, γιατί δεν άντεχε το περιβάλλον του συγκεκριμένο χώρου.
Ο άγνωστος Κωνσταντινέας
Τώρα είναι έτοιμος να διαιτητεύσει το πρώτο ντέρμπι της καριέρας του με ομάδες του πρώην ΠΟΚ.
Ο Πέτρος Κωνσταντινέας ήταν αουτσάιντερ, αλλά τελικά ορίστηκε για το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και με αφορμή την τοποθέτησή του στο ματς του ΟΑΚΑ, το SoccerPlus παρουσιάζει μερικά στοιχεία από την άγνωστη πλευρά του:
-Ξεκίνησε την διαιτησία σχετικά μικρός και είναι χαρακτηριστικό πως ήδη διαιτητεύει περίπου δέκα χρόνια.
-Αρχικά έπαιζε μπάσκετ, αλλά το παράτησε. Συνεχίζει ακόμα, πάντως, να αγωνίζεται ερασιτεχνικά.
-Τα πρώτα χρόνια του στον χώρο της διαιτησίας, όταν σφύριζε παιχνίδια Δ' Εθνικής, έδειχνε να μην του αρέσει το περιβάλλον και ήταν έτοιμος να τα παρατήσει αλλά με την παρότρυνση κάποιων παλιότερων συνέχισε να σφυρίζει.
-Παλιότερα είχε μια καφετέρια στην Καλαμάτα, ενώ είναι ιδιοκτήτης ενός φούρνου στην Καλαμάτα. Ο συγκεκριμένος φούρνος άνηκε στον πατέρα του, είναι από τους πιο ιστορικούς της Καλαμάτας και ο Κωνσταντινέας συνεχίζει την παράδοση.
-Μετά το περυσινό παιχνίδι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό (2-1) και το αμφισβητούμενο, νικητήριο, πέναλτι που είχε δώσει υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης άγνωστοι είχαν βάψει κόκκινο τον φούρνο του.
-Αν και σαν άνθρωπος είναι κοινωνικός, δεν έχει γίνει αποδεκτός από τους παράγοντες της Καλαμάτας και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις τους σε πολλά παιχνίδια τοπικού που σφυρίζει. Πρόσφατα διαιτήτευσε τον αγώνα Ολυμπιακού Καλαμάτας – Παναθηναϊκού Καλαμάτας. Οι γηπεδούχοι εξέφρασαν τα παράπονά τους.
-Είναι παντρεμένος και φημίζεται για τα αστεία του.
-Στο γήπεδο είναι σόουμαν και από τον τρόπο με τον οποίο κινείται φαίνεται πως του αρέσει να είναι πρωταγωνιστής.
-Όταν διαιτητεύει αγώνες του αρέσει να μιλάει με την γλώσσα των ποδοσφαιριστών στους παίκτες σε σημείο να παρεξηγείται πολλές φορές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το "πάμε παιχταρά μου" που είχε πει στον Τοροσίδη στην περσινή αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ηρακλή. Η πρόταση αυτή είχε καταγραφεί από τις κάμερες και είχε δημιουργήσει αντιδράσεις.
-Πριν και μετά από κάθε ματς κάνει τον σταυρό του.
-Πριν από ένα μήνα έγινε διεθνής και κάνει μαθήματα αγγλικής γλώσσας.
- Διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας και β’ αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, Άρη Σταθόπουλο.
- Το ντέρμπι του Σαββάτου, ΑΕΚ – Ολυμπιακός, είναι το πρώτο που σφυρίζει μεταξύ ομάδων του πρώην ΠΟΚ.
- Ο Μεσσήνιος ρέφερι φέτος έχει διευθύνει το ΟΦΗ- Ατρόμητος 1-1 και το Πανιώνιος- ΠΑΟΚ 1-2. Σε παιχνίδι των «ερυθρόλευκων», αν και βρίσκεται στην κατηγορία από το 2008, βρέθηκε για πρώτη φορά πέρυσι. Μάλιστα ήταν στην Τούμπα όπου οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 2-1. Επίσης ήταν στις εντός έδρας νίκες με Πανιώνιο (5-0) και Ηρακλή (2-0).
- Οσον αφορά την ΑΕΚ πέρυσι ήταν στην εκτός έδρας νίκη με τον Εργοτέλη (3-2) και στο παιχνίδι των πλέι οφ στο Βόλο (ήττα για ΑΕΚ). Πρόπερσι «σφύριξε» το Πανθρακικός- ΑΕΚ 1-2 και την περίοδο 2008-09 το ΑΕΚ- Λεβαδειακός 3-1.
Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: