Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΑΕΚ και ΠΑΟ στην αναμονή!!

Οι συζητήσεις, επαφές ή και διαπραγματεύσεις -όπως θέλετε πέστε τες- της ΑΕΚ με κάποιους Ιταλορωσοσέρβους, οι οποίοι εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι να επενδύσουν στην ΠΑΕ, τερματίστηκαν, αν υποθέσουμε ότι είχαν πάρει ποτέ σοβαρή μορφή.
ΑΕΚ και ΠΑΟ στην αναμονή
Γράφει ο Νίκος Κατσαρός...
Το ότι είχαν ξεκινήσει οφείλεται αποκλειστικά στην απελπιστική κατάσταση που βρίσκονται τα οικονομικά της ΑΕΚ. Και όπως λέει η παροιμία «ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται». Δυστυχώς, στην περίπτωση της ΑΕΚ ο πνιγμένος ήταν... καραφλός, οπότε ο σύλλογος συνεχίζει να κολυμπάει στον ωκεανό χωρίς σωσίβιο και πιθανώς θα υπάρξουν νεότερα για την τύχη του την 1η Νοεμβρίου, όταν θα γίνει η γενική συνέλευση των μετόχων και θα φανεί αν και πώς θα σωθεί η ΠΑΕ από την επερχόμενη χρεοκοπία. Εκεί θα διαπιστωθεί κατά πόσο οι δύο μεγαλομέτοχοι Νοτιάς και Παππάς θα στηρίξουν την επένδυσή τους ή αν έχουν αποφασίσει να την εγκαταλείψουν χάνοντας κάθε πιθανότητα να τη βάλουν σε μια πορεία εξυγίανσης.
Από τις ενδείξεις που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή ο κ. Νοτιάς δεν έχει τέτοια πρόθεση, δεδομένου ότι έχει «δεθεί» με την ΠΑΕ μέσω του προπονητικού κέντρου που έχει κατασκευάσει και είναι ιδιοκτησία του. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένος να χρηματοδοτεί μόνο αυτός την ΠΑΕ.
Οι προθέσεις του κ. Παππά, αν φτάσει η εταιρεία στο χείλος της χρεοκοπίας, είναι άγνωστες. Εν πάση περιπτώσει οι δεκαπέντε ημέρες που απομένουν ως την κρίσιμη ημερομηνία είναι λίγες και πιθανότατα θα λειτουργήσουν ως μέσο πίεσης προς όλους για την εξεύρεση μιας λύσης, η οποία πάντως αποκλείεται να είναι... θεαματική, τύπου δηλαδή Σαουδάραβα πρίγκιπα. Αυτή η λύση φαίνεται ότι είναι και η μοναδική που απέμεινε στον Παναθηναϊκό, μετά το «επί τη εμφανίσει» ναυάγιο της πρότασης Αxiom Capital, με την οποία δεν χρειάστηκαν όχι ημέρες, αλλά ούτε και ώρα συζητήσεων με τη διοίκηση της ΠΑΕ για να διαπιστωθεί ότι δεν επρόκειτο για σοβαρή περίπτωση.
Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα μείνουν λοιπόν μερικές ακόμη ημέρες με την αγωνία για το αν θα απαντηθούν τα αρκετά ερωτηματικά και οι αμφιβολίες που υπάρχουν ακόμη και που αφορούν από το αν... υπάρχει ο Σουλτάν Αλ Σαούντ μέχρι το από ποια σουίτα του ΟΑΚΑ θα παρακολουθήσει το παιχνίδι ΠΑΟ - Εργοτέλη.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: