Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

«Πάμε στην Ξάνθη για... αποδείξεις»

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εμφανίστηκε προβληματισμένος για τη μεγάλη αποχή του Παναθηναϊκού, ωστόσο τόνισε πως περιμένει να δει την αντίδραση των παικτών του στο παιχνίδι της Κυριακής με την Ξάνθη. Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια στην Εθνική, ενώ άφησε να εννοηθεί πως πλέον το «τριφύλλι» θα παίζει με 4-4-2.
«Πάμε στην Ξάνθη για... αποδείξεις»

Αναλυτικά:
Επειδή είναι αρκετά πρόσφατο το παιχνίδι, θα θέλατε να μας κάνετε ένα σχόλιο για την πρόκρισης της Εθνικής Ελλάδος στα τελικά του Euro;
«Θα ήθελα κατ' αρχήν να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία, την Ομοσπονδία και την χώρα για αυτή την σημαντική πρόκριση. Είναι πάρα πολύ σημαντικό η Εθνική ομάδα του Ποδοσφαίρου της Ελλάδας να μπορεί να συμμετέχει σε τόσο μεγάλες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μακάρι, αυτές οι επιτυχίες να συνοδευτούν και από αντίστοιχες σε ό, τι αφορά τη διόρθωση των προβλημάτων που μέχρι τώρα ταλάνιζαν το ελληνικό ποδόσφαιρο για το καλό του ποδοσφαίρου και το καλό της χώρας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι υπάρχει αυτή η διάκριση, δεδομένου ότι αυτή με τη σειρά της προϋποθέτει να είναι σωστή και η επικρατούσα κατάσταση στα εσωτερικά της Ελλάδας, σε ό, τι αφορά το ποδόσφαιρο».
Μένοντας σ' αυτό το κεφάλαιο και με δεδομένο ότι ο προπονητής της Εθνικής είναι Πορτογάλος, έχετε μιλήσει με τον κ. Σάντος για να τον συγχαρείτε;
«Ναι, μιλάω συχνά με τον Φερνάντο Σάντος και είχα την ευκαιρία να τον συγχαρώ για αυτά του τα επιτεύγματα. Θα ήθελα να πω επίσης ότι μιλάμε συχνά για τους παίκτες του Παναθηναϊκού που αγωνίζονται στην Εθνική Ελλάδας. Αυτή τη φορά και συγκεκριμένα στον τελευταίο αγώνα οι Έλληνες διεθνείς μας ήταν τέσσερις. Μιλάμε επίσης για την ανάγκη που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο για ποιοτική αναβάθμιση, δεδομένου ότι τώρα που η Εθνική ομάδα συμμετέχει σε μια τόσο σημαντική διεθνή διοργάνωση, καλό είναι και το ποδόσφαιρο της χώρας να αποκτήσει την ποιότητα και την εύρυθμη λειτουργία που χρειάζεται».

Για τον Παναθηναϊκό ένας μήνας μακριά από τα γήπεδα είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ενόψει του πολύ δύσκολου αγώνα στην Ξάνθη, ανησυχείτε για τη μακρά αποχή της ομάδας από επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις;
«Κοιτάξτε, δεν θα έλεγα ότι το γεγονός αυτό με προβληματίζει. Αυτό που περιμένω είναι η αντίδραση των παικτών, η αντίδραση της ομάδας. Ο τελευταίος μας αγώνας έγινε όντως προ μηνός. Σ' εκείνον τον αγώνα είχαμε πολύ καλές στιγμές και, έτσι όπως εξελίχθηκε, πολύ θετικό αποτέλεσμα. Επίσης, θα ήθελα να πω ότι σ' αυτόν τον μήνα που μεσολάβησε συνεχίσαμε την πολλή και σκληρή δουλειά, αλλά στο ποδόσφαιρο προπονείσαι και προετοιμάζεσαι για να παίζεις αγώνες και να αντιμετωπίζεις αντιπάλους. Επίσης, πρέπει να σημειώσω ότι 10 ποδοσφαιριστές μας έλειπαν με τις εθνικές τους ομάδες οπότε αναγκαστικά δουλέψαμε με τους υπόλοιπους, γεγονός το οποίο μας αλλάζει τη δομή γιατί μας αναγκάζει να δουλέψουμε με άλλο υλικό από αυτό που δουλεύουμε όταν είμαστε πλήρεις. Όμως, όπως είπα και πριν σκοπός είναι να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των ποδοσφαιριστών που έλειπαν και ουσιαστικά πηγαίνουμε στην Ξάνθη για να αποδείξουμε τις δυνατότητές μας και να πετύχουμε πάνω απ' όλα τη νίκη που είναι ο βασικός μας στόχος».
Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στην Ξάνθη με πάρα πολλά προβλήματα. Στο τέρμα ο Κοτσόλης είναι τραυματίας και ο Καρνέζης τιμωρημένος και αναμένεται να αγωνιστεί ξανά ένα νέο παιδί όπως είναι ο Καπίνο. Στην επίθεση, υπάρχουν επίσης προβλήματα με τον Τοτσέ και τον Ρούντολφ να φαίνεται να είναι εκτός πλάνων λόγω τραυματισμών. Πως σκοπεύετε να διαχειριστείτε αυτήν την κατάσταση και πως θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη ο Παναθηναϊκός;
«Με αυτούς οι οποίοι είναι ετοιμοπόλεμοι, με αυτούς οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν. Θα συγκροτήσουμε μια ομάδα με εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν με στόχο, όπως είπα και πριν, να νικήσουμε».
Ένα νέο παιδί όπως είναι ο Καπίνο είναι έτοιμος να σηκώσει ένα τόσο βαρύ φορτίο;
«Για το θέμα του Καπίνο έχω ήδη μιλήσει αμέσως μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο. Θα αγωνιστεί την Κυριακή και πιστεύω ότι θα τα πάει καλά. Αυτό που πρέπει να τονίσω όμως είναι ότι από τα λάθη σου μαθαίνεις και από τα λάθη σου γίνεσαι καλύτερος και πιστεύω ότι η απόδοσή του στην Ξάνθη θα είναι πολύ καλή, πολύ θετική. Οπωσδήποτε χρειάζεται οι τερματοφύλακες στις μεγάλες ομάδες να είναι συγκεντρωμένοι και σε ετοιμότητα. Το παιδί αυτό είναι νέο, έχει ποιότητα και εύχομαι να πάνε όλα καλά στην Ξάνθη και πιστεύω πως έτσι θα γίνει».
Ποια είναι η γνώμη σας για την ομάδα της Ξάνθης;
«Η Ξάνθη είναι μια πολύ καλή ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και θα έχει και το επιπλέον κίνητρο ότι αγωνίζεται απέναντι στον Παναθηναϊκό. Εμείς πάλι επιστρέφουμε από μια μακρά περίοδο χωρίς αγώνες και πηγαίνουμε στην Ξάνθη για να νικήσουμε. Ελπίζω να γίνει ένας καλός αγώνας».
Στους φιλικούς αγώνες που προηγήθηκαν δοκιμάσατε ένα διαφορετικό σύστημα με δύο επιθετικούς. Σκοπεύετε να το επιχειρήσετε ξανά στο πρωτάθλημα;
«Έτσι ξεκινήσαμε και τον αγώνα με τον Ατρόμητο, παρά το γεγονός ότι από νωρίς αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε το πλάνο μας λόγω της αποβολής. Επίσης, με τον ίδιο τρόπο είχαμε αγωνιστεί και στον αγώνα με τα Γιάννενα. Θα δούμε. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις θα δούμε όμως πρώτα πως θα δουλέψει η ομάδα και θα δούμε πιο σύστημα θα χρησιμοποιήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: