Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Πάει… πέρασε!!

Πάει… πέρασε!
Αυτό είναι ποδόσφαιρο! Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι η Γιουνάιτεντ επικράτησε 3-2 της Σίτι στο «Etihad» και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας ενώ κατάφερε να «σβήσει» εν μέρει από το μυαλό της το 6-1 του «Όλντ Τράφορντ».

Οι «κόκκινοι διάβολοι» προηγήθηκαν 3-0 στο ημίχρονο, αλλά οι «πολίτες» παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 12΄, έφτασαν στο 3-2.

Το γρήγορο γκολ του Ρούνεϊ (10΄) αλλά και η ιδιαίτερα αυστηρή αποβολή του Κομπανί στο (12΄) για μαρκάρισμα στον Νάνι, έβαλαν την ομάδα του Φέργκιουσον σε θέση οδηγού. Η συνέχεια το επιβεβαίωσε καθώς ο Άγγλος επιθετικός και ο Γουέλμπεκ κατάφεραν να κάνουν το 3-0 πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Ο πανικός της Σίτι και το μομέντουμ του αγώνα έδειχναν ότι η επιστροφή του Σκόουλς στην δράση, θα συνδυαζόταν με μία θριαμβευτική νίκη.

Οι αλλαγές του Μαντσίνι και τα γκολ των Κολάροφ και Αγκουέρο στο δεύτερο ημίχρονο, άλλαξαν την εικόνα του αγώνα. Η Σίτι όχι μόνο έφτασε στο 3-2 αλλά άγγιξε και την ισοφάριση. Ακόμα και έτσι όμως η πρόκριση πήγε στους "κόκκινους διαβόλους" που παρά το... άγχος που τους δημιούργησε ο αντίπαλος, τον πανηγύρισαν ιδιαίτερα.

Το ματς:

Α’ Ημίχρονο

Αν και ο καιρός ήταν συννεφιασμένος στο Μάντσεστερ, τα πράγματα για τους γηπεδούχους ήταν …ηλιόλουστα. Τουλάχιστον στην αρχή του αγώνα. Η Σίτι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο πρώτο δεκάλεπτο, κλείνοντας τους αντιπάλους στα καρέ τους, αλλά χωρίς να καταφέρει να μετουσιώσει την κυριαρχία της.

Και κάπου εκεί ήρθε η …βροχή. Ο Γουέιν Ρούνεϊ θυμήθηκε ότι μπορεί να «πετάξει στα ουράνια» -όπως και πέρυσι με το ψαλιδάκι- και με εκπληκτική κεφαλιά άνοιξε το σκορ, αφήνοντας τον Παντίλιμον να βλέπει την μπάλα να χτυπά στα δίχτυα και μετά να καταλήγει στα δίχτυα του. Και σαν να μην έφτανε αυτό τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους «πολίτες», όταν ο Κρις Φόι εξάντλησε την αυστηρότητά του στον Βινσέν Κομπανί. Στο 12΄ ο Άγγλος διαιτητής απέβαλε τον Βέλγο αμυντικό για το τάκλιν του με τα δύο πόδια.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έφερε τον Μίκα Ρίτσαρντς στο κέντρο της άμυνας και μετέθεσε τον Τζέιμς Μίλνερ στη δεξιά πτέρυγα. Η Σίτι δεν κατέθεσε τα όπλα και κατάφερε να ξαναπάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε κλείσει τους διαδρόμους μπροστά στην εστία του Λίντεγκααρντ, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση στο 14’.

Η Γιουνάιτεντ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της, με εξαιρετική προσπάθεια του Ντάνι Γουέλμπεκ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Σαμίρ Νασρί. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων ήταν αυτός που κατάφερε να κερδίσει το πέναλτι στο 39’, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ –με διπλή προσπάθεια- ο Ρούνεϊ. Και αν στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαξε κάτι, στις κερκίδες του «Ίτιχαντ» οι φίλοι των 6,000 «κόκκινων διαβόλων» έστησαν το δικό τους πάρτι, ζητώντας 7 γκολ για …εκδίκηση για το 6-1 του Οκτωβρίου.

Β’ Ημίχρονο

Ότι και να είπε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στα αποδυτήρια, έπιασε τόπο. Αν και ο Ιταλός τεχνικός έβαλε πέρασε τον Πάμπλο Ζαμπαλέτα στη θέση του Νταβίντ Σίλβα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στο 47’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλεξάνταρ Κολάροφ! Οι «πολίτες» ισορρόπησαν το ρυθμό του αγώνα, αν και η Γιουνάιτεντ δεν σταμάτησε να ψάχνει το τέταρτό της γκολ. Αλλά άλλος ήταν αυτός που πανηγύρισε…

Ο Αγκουέρο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ και με δεύτερη προσπάθεια στο 64’, έκανε το 3-2 και έκανε τους οπαδούς της ομάδας του να ελπίζουν στο θαύμα. Ο ρυθμός του αγώνα «χτύπησε κόκκινο», με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για το γκολ και την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι να βγαίνει μαζικά στην επίθεση και να διαμαρτύρεται για χέρι του Τζόουνς, στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τελευταία φάση, το σουτ του Κολάροφ, πάλι από φάουλ.

Oι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Μαν. Σίτι: Παντίλιμον, Ρίσταρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ, Τζόνσον(Σάβιτς 46'), Ντε Γιονγκ, Μίλνερ, Σίλβα(Ζαμπαλέτα 46'), Νασρί(Χάργκριβς 82'), Αγκουέρο

Μαν. Γιουν: Λίντεγκααρντ, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Εβρά, Βαλέντσια, Κάρικ, Γκιγκς , Νάνι(Σκόουλς 59'), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ(Άντερσον 75')


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: