Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

"Τραγική κατάσταση στον ΠΑΟ!"

Απογοητευμένος από όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό, σε διοικητικό επίπεδο, είναι ο Σπύρος Λιβαθηνός. Τι λέει για τα ταλέντα που υπάρχουν στην Ελλάδα.

"Τραγική κατάσταση στον ΠΑΟ!"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λιβαθηνού στον Sentra 103,3:

Για τα σημερινά ταλέντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Στον Παναθηναϊκό έβρισκα νέα παιδιά όπως ο Καπίνο και ο Μαυρίας. Το ίδιο είχε γίνει με τον Μάντζιο και τον Τζιόλη. Στην Ελλάδα οι παράγοντες είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν την οδηγία της ΟΥΦΕΑ με τους γηγενείς παίκτες, ώστε να επιστρέψει και η οικογένεια στα γήπεδα και να απομακρυνθούν όσοι βλέπουν το ποδόσφαιρο ως αφορμή για να ξεσπάσουν κι όχι ως άθλημα. Έβλεπα χτες για παράδειγμα τον Πανιώνιο και είδα παίκτες νεαρούς που αν δεν τύχαιναν σε αυτή τη συγκυρία μπορεί να μην έπαιζαν ποτέ».

Για την ποιότητα στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Στην Ελλάδα είμαστε των άκρων. Δεν βρίσκουμε τη μέση λύση. Θα πρέπει να κοιτάξουμε να τη βρούμε. Να μην έχουμε τους παίκτες των 2 και 3 εκατ. ευρώ όπως είχε ο Παναθηναϊκός που περνάει τώρα αυτά που περνάει. Για παράδειγμα ο Καπίνο μπορεί να μην είχε παίξει ποτέ. Το παιδί έχει τώρα μια ευκαιρία όπως και ο Μαυρίας. Πρέπει να γίνει έτσι. Δεν γίνεται διαφορετικά. Βλέπαμε για παράδειγμα μια επαρχιακή ομάδα με 10 ξένους που τους αλλάζει κάθε χρόνο».

Για τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός περνάει μια τραγική κατάσταση. Δεν του έχει ξανασυμβεί. Ελπίζω ότι το θέμα θα λυθεί και μακάρι να λυθεί γιατί θα είναι τραγικό να τρέχει στο Πρωτοδικείο, θα είναι εφιάλτης. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο αλλά μέτρησε το βάθος που δεν έχει στο ρόστερ και βρέθηκε πολύ γρήγορα ψηλά στη βαθμολογία και αυτό πίεσε τους παίκτες και τους φόρτωσε με άγχος.

Επίσης και οι άλλες ομάδες όταν είδαν ότι ο Παναθηναϊκός έπαιζε καλό ποδόσφαιρο άρχιζαν να τον υπολογίζουν περισσότερο. Ο Παναθηναϊκός περνούσε και παλιά κρίσεις. Είχε άσχημα αποτελέσματα και αυτό συνέβαινε και θα συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Όμως διοικητική κρίση δεν περνούσε και αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα.

Οι μεγάλες ομάδες πρέπει οικονομικά να είναι αυτάρκεις και να μπορούν να πιέζουν καταστάσεις. Αν δεν τα έχεις και τα δυο και κυρίως το οικονομικό η κατάσταση δυσκολεύει και πρέπει κάποιος να βάλει το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός με την οικογένεια Βαρδινογιάννη ήταν αξιοπρεπής οικονομικά, δεν χρωστούσε κι έφτιαξε και το αθλητικό κέντρο στην Παιανία».

Για τη δουλειά του Φερνάντο Σάντος στην εθνική: «Αυτό που πέτυχαν τα παιδιά με τον Ρεχάγκελ νομίζω ότι δεν μπορεί να ξαναγίνει. Η εξυπνάδα και ο τρόπος που αντιμετώπισε την κατάσταση ο Σάντος ήταν τέτοια που θεώρησε ότι η ομάδα έπρεπε να ξαναφτιαχτεί. Δεν έπρεπε να συγκριθεί με εκείνη την ομάδα του Ρεχάγκελ. Είναι έξυπνη η φιλοσοφία του Σάντος γιατί κράτησε μερικά παιδιά από την ομάδα του Ρεχάγκελ ως μαγιά».

Για το αν του έχει λείψει η παρουσία σε τεχνική ηγεσία κάποιου συλλόγου: «Μου έχει λείψει αλλά ήταν οι συνθήκες τέτοιες με αυτά που συνέβαιναν στο ποδόσφαιρο, με αποκορύφωμα αυτά που είδαμε το καλοκαίρι. Είχα προτάσεις από ομάδες της Α' και Β' Εθνικής αλλά προτίμησα την εθνική ομάδα. Μου αρέσει να βρίσκω και να επιλέγω παιδιά που αργότερα θα βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: