Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Συνελήφθη τερματοφύλακας για απαγωγές!!

Αλλοτε διεθνής τερματοφύλακας, ο Ομάρ Ορτίζ στα 35 του συνελήφθη από τις αρχές του Μεξικού για συμμετοχή σε συμμορία από απαγωγείς.

Συνελήφθη τερματοφύλακας για απαγωγές
Ο Ορτίζ, γνωστός και με το προσωνύμιο «El Gato», παραδέχθηκε ήδη πως βοήθησε στην απαγωγή δύο θυμάτων, την οποία οργάνωσε συμμορία που ανήκει σε καρτέλ ναρκωτικών και φέρεται υπεύθυνη για περισσότερες από 20 απαγωγές ως σήμερα.
Η αμοιβή του Ορτίζ για κάθε «δουλειά» που αναλάμβανε υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 100.000 πέσος (σχεδόν 6.000 ευρώ) κι ενώ τα λύτρα που η συμμορία αξίωνε για κάθε θύμα της ήταν κατά μέσο όρο 1 εκατομμύριο πέσος (περίπου 58.000 ευρώ).
«Είμαι άφωνος. Υποθέτω πως αυτό είναι μια ένδειξη για το μέχρι πού μπορεί να εισχωρήσει το οργανωμένο έγκλημα», δήλωσε ο καθηγητής, ειδικός σε θέματα του Μεξικού, Τζορτζ Γκρέισον.
Ο Ορτίζ ξεκίνησε την καριέρα του το 1997 από την Μοντερέι και από τότε φόρεσε τη φανέλα άλλων τεσσάρων ακόμη μεξικανικών ομάδων - με την Εθνική της χώρας του αγωνίστηκε μόλις μία φορά.
Τον Μάιο του 2010 τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Το οργανωμένο έγκλημα «βασιλεύει» εδώ και χρόνια στο Μεξικό, με βίαια επεισόδια από συμμορίες και στυγερά εγκλήματα.
Σύμφωνα με ανεπίσημους υπολογισμούς των μεξικανικών ΜΜΕ περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μεξικό από το 2006 και έπειτα, όταν η κυβέρνηση του συντηρητικού προέδρου Φελίπε Καλδερόν κήρυξε «πόλεμο» εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών.
Πηγή: Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: