Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Έβαλε… τετάρτη ο Μήτρογλου!!

Έβαλε… τετάρτη ο Μήτρογλου
Και άντε πιάστε τον Ατρόμητο! Με τον Κώστα Μήτρογλου να επιστρέφει στην ενδεκάδα και σε αυτό που κάνει με συνέπεια από την αρχή της χρονιάς, οι Περιστεριώτες επικράτησαν 2-0 του ΟΦΗ και σκαρφάλωσαν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με τον ΠΑΟΚ και έχοντας ένα ματς λιγότερο. Η πονηρή εκτέλεση φάουλ του Έλληνα επιθετικού δικαίωσε την υπεροχή της ομάδας του Δώνη και ο Επστάιν στις καθυστερήσεις σφράγισε οριστικά τη νίκη της.



Στη διάρκεια του πρώτου μέρους ο Ατρόμητος μπήκε για να βάλει γκολ, σχετικά νωρίς και τελικά το πέτυχε. Οι Περιστεριώτες είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους και αλλάζοντας συνεχώς πάσες προσπαθούσαν να ανοίξουν την άμυνα του ΟΦΗ. Τα πρώτα δέκα λεπτά κύλησαν χωρίς καμία ιδιαίτερη φάση, με τον Ατρόμητο να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά τους Κρητικούς να ισορροπούν το ματς.

Όλα αυτά μέχρι το 16’ όταν και ο Μήτρογλου έβγαλε το… πιστόλι του. Με μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από πολύ καλή θέση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γωνία του Κάρολ, κάνοντας το 1-0, σημείωνοντας παράλληλα το έβδομο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Αναστόπουλου προσπάθησε να απαντήσει αλλά το πλασέ του Σίσιτς δε βρήκε στόχο.

Από το 25’ μέχρι το 35’, ο Ατρόμητος είχε πέντε πολύ καλές στιγμές για να διπλασιάσει τα τέρματα του αλλά ο Κάρολ είπε «όχι» σε Μήτρογλου (με την βοήθεια και του δοκαριού), Μπρίτο, Επστάιν και Πίτου Γκαρσία (δύο φορές). Ο έμπειρος γκολκίπερ κράτησε τον ΟΦΗ στο παιχνίδι και μάλιστα οι Κρητικοί είχαν την ευκαιρία να φέρουν στα ίσια το ματς αλλά ο Μάντζιος ήταν άτυχος στο σουτ που επιχείρησε και είδε την μπάλα να βγαίνει αργά και βασανιστικά λίγο άουτ.

Ο ΟΦΗ στο δεύτερο μέρος μπήκε διατεθειμένος να αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση. Πήρε τον έλεγχο του αγώνα, προσπαθούσε να βρει «τρύπες» στην άμυνα του Ατρομήτου αλλά δεν κατάφερνε να μπει στην περιοχή και να απειλήσει επί της ουσίας τον Ιτάνζ. Οι Περιστεριώτες διατηρούσαν το 1-0, περίμεναν τους Κρητικούς να κάνουν παιχνίδι και έτρεχαν στην αντεπίθεση για να «κλειδώσουν» τη νίκη, βάζοντας ένα δεύτερο γκολ αλλά ούτε εκείνοι δεν το κατάφεραν.

Ειδικά από το 60’ μέχρι και το 75’ ο ρυθμός «πάγωσε», κάτι που ήταν ευχάριστο για τον Ατρόμητο, για τον οποίο κυλούσε ο χρόνος υπέρ. Ο ΟΦΗ στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση αλλά ανεπιτυχώς. Ο Ζόρντι Λόπεζ προσπάθησε να αιφνιδιάσει με έναν κεραυνό τον Ιτάνζ, ο οποίος βρισκόταν στην σωστή θέση αλλά ο Μάντζιος στην συνέχεια της φάσης δεν κατάφερε να σουτάρει, έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και θεωρώντας ο διαιτητής Αρετόπουλος πως ο ποδοσφαιριστής έκανε θέατρο, του έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον απέβαλλε. Στα λίγα λεπτά που απέμεναν, οι Κρητικοί απείλησαν ακόμα δύο φορές την εστία του Ατρομήτου με τον Παπουλή και τον Μπούρμπο αλλά τελικά εκείνος ήταν που μίλησε τελευταίος. Ο Δημούτσος κινήθηκε ωραία στον χώρο, σούταρε, ο Κάρολ απέκρουσε αλλά ο Επστάιν πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε εύστοχα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.



Ατρόμητος (Γ. Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Νάστος, Μπάλλας, Πίτου (63’ Σφακιανάκης), Τάτος (62’ Δημούτσος), Επστάιν, Μπρίτο (80’Αναστασάκος), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Ράντμαν, Μακρής, Καραγκούνης, Οικονόμου.

ΟΦΗ (Ν. Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος (38’ Μπούρμπος), Μπουλούτ (76’ Καμπάνταης), Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Κάλαϊτζιτς, Βερόν, Ζόρντι Λόπεζ, Σίσιτς (45’ Βάντο), Παπουλής, Μάντζιος.

Στον πάγκο: Βεζυρίδης, Ουκάρ, Ζορμπάς, Σόουζα.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: