Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Η ψυχή στα δόντια, οι βαθμοί στα πόδια!!

Οριακά έφτασε ο ελλιπής Παναθηναϊκός στην πρώτη του νίκη στο 2012. Νίκησε 1-0 την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ με γκολ του Λέτο, που αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι παρότι καθαρό. Να τελειώσει εύχονταν οι πράσινοι, που έπαιξαν με τη φωτιά...

Η ψυχή στα δόντια, οι βαθμοί στα πόδια!
Σε ένα ματς που... μύριζε γκέλα από το 1` ως το τέλος, ο Παναθηναϊκός με το γκολ του Λέτο από το 24` κατάφερε με την ψυχή στο στόμα να νικήσει 1-0 την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ.
Το γεγονός πως η Κέρκυρα είχε υπέρ της κατοχή, δίχως πάντως να απειλεί καίρια, στο δεύτερο μέρος τα λέει όλα για το ματς, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει μόνο τη νίκη από το ματς αυτό. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με 4-4-2 στο ΟΑΚΑ, με την άμυνα ψηλά και γι` αυτό τελικά έχασαν, αλλά με το κεφάλι ψηλά.
Με σκοπό να πιέσει μπήκε ο Παναθηναϊκός, με την Κέρκυρα πάντως να έχει κλείσει καλά τους χώρους με την άμυνα ψηλά και τους Ιωάννου, Μαρτίν κατά κύριο λόγο να προσπαθούν να απειλήσουν στην κόντρα.
Πάντως, παιχνίδι δεν μπορούσαν να κάνουν οι πράσινοι και τη μια φορά που συνδυάστηκαν σωστά ο Ζέκα με τον Κλέιτον στο 17` ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε σε δύο χρόνους να σκοράρει.
Ποιος άλλος;
Στο 24` ο Κλέιτον έφυγε από κανονική θέση και έδωσε έτοιμο γκολ στον Λέτο, ο οποίος δεν αστόχησε, με την Κέρκυρα να πληρώνει το γεγονός πως έπαιζε πολύ ψηλά. Οι φιλοξενούμενοι παρά το 1-0 έκαναν το παιχνίδι τους, βγήκαν μπροστά και απείλησαν με τον Μαρτίν στο 34` και γενικά έδειχναν οτι δεν είχαν επηρεαστεί από το γκολ, αφού και η άμυνα του Παναθηναϊκού έδινε δικαιώματα...
Λίγα πράγματα...
Η Κέρκυρα κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αφού ο Παναθηναϊκός άφηνε χώρους, ψάχνοντας την κόντρα, μια κόντρα που βγήκε στο 57` με τον Ζέκα (από θέση οφσάιντ), αλλά το γκολ δεν ήρθε. Ο Φερέιρα έβαλε Μαρίνο αντί Μαυρία, ενώ στο 62` ο Μπιτσίδης υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ τον Λέτο που έβγαινε από καλή θέση.
Ο Πορτογάλος έβαλε και τον Ρούντολφ ψάχνοντας ένα 2ο γκολ, αλλά ο Παναθηναϊκός έμενε αδικαιολόγητα πίσω. Στο 73` ο Μαρίνος... κατάφερε να χάσει το 2-0 από τη σέντρα του Λέτο και ο Φερέιρα έβαλε και τον Καραγκούνη μέσα, αφού οι πράσινοι δεν είχαν την κατοχή!
Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με τη φωτιά, έχασαν και μια ευκαιρία πάντως με τον Μαρίνο στο 87`, αλλά η Κέρκυρα έβγαινε μπροστά χωρίς πάντως να καταφέρει τελικά να σκοράρει.
Το φιλμ του αγώνα:
90+3` Λήξη του αγώνα
87` Σέντρα Βύντρα, γυριστή κεφαλιά του Μαρίνου η μπάλα λίγο άουτ
82` Ο Καραγκούνης αντί του Ζέκα
79` Κίτρινη στον Μαϊστόροβιτς
76` Κίτρινη στον Βιτόλο
73` Ο Λέτο από αριστερά έβγαλε τη σέντρα στον Μαρίνο, ο οποίος σε κενή εστία είχε κακή τοποθέτηση και δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στη συνέχεια της φάσης, ο Βιτόλο προσπάθησε ανεπιτυχώς να "κρεμάσει" τον Γκαλίνοβιτς
72` Ο Τσίγκας στη θέση του Γιάντση
71` Κίτρινη στον Γραμμόζη
68` Ρούντολφ αντί του Κλέιτον
62` Ο βοηθός Μπιτσίδης υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Λέτο που έβγαινε μόνος από κανονική θέση, όπως έδειξε το ριπλέι
61` Ο Μαρίνος στη θέση του Μαυρία
60` Ο Καλαντζής στη θέση του Αγρίτη
57` Από βολέ (!) του Καρνέζη, ο Ζέκα έφυγε μόνος -από θέση οφσάιντ- αλλά κλείστηκε και η ευκαιρία χάθηκε για τους πράσινους
49' Σουτ του Γκουστάβο έξω από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα άουτ
46` Έναρξη του δευτέρου μέρους
45` Λήξη του πρώτου μέρους
40' Καλή σέντρα του Λέτο από αριστερά, ο Κλέιτον υπό πίεση δεν έπιασε το σουτ, η μπάλα πέρασε άουτ...
34` Η άμυνα του ΠΑΟ δεν μπορεί με... τίποτα να διώξει, ο Μαρτίν σούταρε, αλλά ο Καρνέζης τελικά μπλόκαρε
27΄Σουτ του Ζέκα από δεξιά της περιοχής, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Γκαλίνοβιτς...
24` Βαθιά μπαλιά του Βύντρα στον Κλέιτον που έφυγε από κανονική θέση, μπήκε δεξιά έκοψε στον Λέτο, ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 1-0
22` Kαλή προσπάθεια και σουτ του Μαυρία από αριστερά, απέκρουσε σε κόρνερ ο Γκαλίνοβιτς
17` Ο Ζέκα με τον Κλέιτον έκαναν το 1-2, ο τελευταίος σούταρε, ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε, ο Βραζιλιάνος ξανασούταρε, αλλά ο Μαϊστόροβιτς έβαλε την κόντρα και η μπάλα βγήκε κόρνερ
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φέρειρα): Καρνέζης, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Βιτόλο, Ζέκα, Μαυρίας, Κλέιτον, Λέτο.
Κέρκυρα (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Βέντζελ, Γραμμοζης, Αγρίτης, Γιάντσης, Μαϊστόροβιτς, Μποσμάν, Γκουστάβο, Ματίν, Ιωάννου.
Διαιτητής: Θάνος
Βοηθοί: Μπιτσίδης, Γουργιώτης

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: