Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Πάει για ρεκόρ...!!

Εάν στα επόμενα παιχνίδια ο Ολυμπιακός δεν δεχτεί γκολ, θα πιάσει την επίδοση της θρυλικής ομάδας του '73-'74 που είχε φτάσει τα οκτώ ματς.

Πάει για ρεκόρ...
Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε ένα πρόβλημα στην αρχή της περιόδου όσον αφορά τα γκολ που δεχόταν ο Ολυμπιακός. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε όταν είχε ερωτηθεί στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ στη Γερμανία, είχε απαντήσει «πως δεν με προβληματίζει. Εάν δεχόμασταν περισσότερες φάσεις σε σχέση με πέρυσι, θα με ενοχλούσε. Τώρα όμως είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων».

Με την αλλαγή του γκολκίπερ και τον Μέγερι να γίνεται βασικός οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν αισθητά τις ζημιές. Κρατώντας το μηδέν και με τον Ατρόμητο, ο Ολυμπιακός (αλλά και ο Ούγγρος πορτιέτο) συμπλήρωσε έξι συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος δίχως να δεχτεί γκολ. Ουσιαστικά μετά την ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με το εμφατικό 19-0.

Τα έξι ματς δίχως γκολ είναι λίγα. Ομως αυτή η ομάδα, από πέρυσι έχει αποδειχτεί πως είναι φτιαγμένη για να σπάει ρεκόρ. Πέρυσι κατέρριψε μερικές σημαντικές επιδόσεις και φέτος μπορεί να ισοφαρίσει (ή και να σπάσει) ένα ρεκόρ που κρατάει από την περίοδο 1973-1974. Τότε που η μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού είχε συμπληρώσει οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς να δεχτεί γκολ. Με βάση λοιπόν το πρόγραμμα των «ερυθρολεύκων» το να ισοφαρίσει τη συγκεκριμένη επίδοση η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε φαίνεται πως είναι σχετικά εφικτός ο στόχος. Βλέπετε, τα επόμενα δύο παιχνίδια είναι με Δόξα (εκτός) και Λεβαδειακό (εντός). Εάν λοιπόν κρατήσει το μηδέν σε αυτούς τους δύο αγώνες, τότε θα έχει ισοφαρίσει το επίτευγμα που κρατάει 28 χρονιά! Τι πρέπει να γίνει για να το σπάσει; Να κρατήσει το μηδέν και στο δύσκολο παιχνίδι μέσα στην Ξάνθη, ενώ μετά ακολουθεί το παιχνίδι με τον Εργοτέλη (εντός) για να κλείσει ο Ιανουάριος.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: