Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Μπορούσε να τον... διαβάσει μόνο ο Παππάς!!

Ο Σιαλμάς έστειλε αδιάβαστη την άμυνα του Λεβαδειακού, έβαλε δύο γκολάρες (34', 71') και αφού δεν τον έκαναν καλά οι γηπεδούχοι, τον απέβαλε ο διαιτητής Παπάς στο 81'. Πρώτη νίκη της ΑΕΚ (2-0) στο 2012. Φωνές των γηπεδούχων για το γκολ του Ναπολεόνι που δεν μέτρησε.

Μπορούσε να τον... διαβάσει μόνο ο Παππάς!
Την πρώτη της νίκη στο 2012 πέτυχε η ΑΕΚ, μετά την ισοπαλία με τη Δόξα Δράμας. Η Ένωση επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στη Λιβαδειά με δύο γκολ του Δημήτρη Σιαλμά (34', 71'), εκ των οποίων το πρώτο ήταν και το πιο εντυπωσιακό. Ο σκόρερ της Ένωσης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 81', ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για το ακυρωθέν γκολ του Ναπολεόνι στην εκπνοή της αναμέτρησης.
Στα πρώτα πέντε λεπτά το ματς ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, οι οποίες έκαναν πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου. Από το 7' και μετά που έγινε η πρώτη φάση από πλευράς ΑΕΚ με τον Σιαλμάς, το ματς άρχισε να αποκτά ρυθμό! Η Ένωση είχε πάρει τα ηνία του αγώνα, είχε την προωτοβουλία των κινήσεων με καλή κυκλοφορία της μπάλας και αρκετή πίεση στα καρέ του Κυριακίδη. Μέχρι το σουτ του Λεονάρντο στο 21' πάντως δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη ευκαιρία για γκολ, με τους γηπεδούχους να δείχνουν περισσότερο την τάση να αμυνθούν παρά να επιτεθούν.
Αυτή η εικόνα άλλαξε μέσα σε λίγα λεπτά, όταν το καλό σουτ του Ζησόπουλου στο 26' άνοιξε την... όρεξη στους παίκτες του Γιώργου Παράσχου. Λίγα λεπτά αργότερα ο Φαβάλι έπιασε ένα χλιαρό σουτ το οποίο δεν ανησύχησε τον Κωνσταντόπουλο, στο 31' όμως ο τερματοφύλακας της Ένωσης πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα, λέγοντας όχι στον Κόρμπος!
Και αφού ο Λεβαδειακός δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ σε εκείνο το σημείο, το κατάφερε η ΑΕΚ στο 34'! Και μάλιστα με τρόπο μαγικό! Ο Σιαλμάς πέρασε όλη την άμυνα του Λεβαδειακού από αριστέρα και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Κυριακίδη για το 0-1! Μετά το γκολ, οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση τους προκειμένου να ισοφαρίσουν, αλλά οι προσπάθειές τους απέβησαν άκαρπες μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ κακή και έδωσε πολύ χώρο στον Λεβαδειακό με αποτέλεσμα οι Βοιωτοί να βγαίνουν με ευκολία μπροστά στα καρέ του Κωνσταντόπουλου και να σουτάρουν ανενόχλητοι! Τρεις φορές τη γλίτωσε ο Dimi από ισάριθμα σουτ του Πόποβιτς (52', 58', 61'). Στο 63' μάλιστα ο Έλληνας τερματοφύλακας της Ένωσης έκανε τρομερή απόκρουση στην κεφαλιά του Τομάς και διατήρησε το μηδέν στην εστία του. Στο 71' επιβεβαιώθηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου. Αφού ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε με την... καμία να βάλει γκολ το πέτυχε η ΑΕΚ, με τον Δημήτρη Σιαλμά να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, σημειώνοντας το 0-2.
Όπως καταλαβαίνετε, ο επιθετικός της Ένωσης πήρε φόρα, πετυχαίνοντας τα πρώτα του γκολ στο πρωτάθλημα με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Μόνο που ο ενθουσιασμός τον συνεπήρε πολύ και στο 81' πήρε τη δεύτερη κίτρινη του διαιτητή Παπά και αποβλήθηκε!
Στα λεπτά που απέμεναν, ο Λεβαδειακός πέτυχε γκολ με τον Ναπολεόνι στο 90', μόνο που δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Έτσι παρέμεινε το 0-2 υπέρ της ΑΕΚ, η οποία πήρε την πρώτη της νίκη στο 2012 και 10η στο πρωτάθλημα!

Λήξη αγώνα
90' Ο Ναπολεονι πετυχαίνει γκολ, το οποίο ακυρώνεται ως οφσάιντ. Στη συνέχεια ο Ιταλός παιρνει κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.
86' Εκτέλεση κόρνερ από τον Φαβάλι, ο Λισγάρας θα πιάσει την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Ο επιθετικός της ΑΕΚ έκανε προβολή στον Βασιλείου, του πάτησε το πόδι  και αυτό για τον ρέφερι του ματς επιφέρει κίτρινη κάρτα.
81' Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σιαλμά ο οποίος αποβάλλεται! Με 10 η ΑΕΚ.
79' Η ΑΕΚ κλείνει τις αλλαγές της με τον Γκερέιρο να παίρνει τη θέση του Χοσέ Κάρλος.
73' Τρίτη αλλαγή για τον Λεβαδειακό: Ο Σουμπίνιο αντί του Τομάς.
71 Γκολ για την ΑΕΚ! Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κάρλος ο Σιαλμάς έκανε κίνηση και με κοντινό πλασέ έγραψε το 0-2 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
67' Καλό γύρισμα του Μπέλεκ από δεξιά, αλλά ο Τόμας έδιωξε.
67' -Δεύτερη αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Ναπολεόνι στη θέση του Ζουρούδη
63' Σωτήρια απόκρουση του Κωνσταντόπουλου! Ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Τομάς έπιασε μόνος την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Dimi σε δύσκολη και συνάμα εντυπωσιακή απόκρουση.
62' Κίτρινη κάρτα στον Μπέλεκ.
61' Φαρμακερό σουτ του Πόποβιτς, ο Κωνσταντόπουλος είναι ξανά τυχερός και βλέπει την μπάλα να φεύγει για λίγο άουτ.
60' Κίτρινη κάρτα στον Πόποβιτς, που διαμαρτυρήθηκε για μια φάση που οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι. Το ριπλέι δείχνει ότι δεν υπάρχει παράβαση
58' Σουτ του Πόποβιτς, η μπάλα για λίγο άουτ. Πολύ καλή εκτέλεση από τον παίκτη του Λεβαδειακού.
58' -Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Μάκος στη θέση του Ρίκκα.
57΄ Καλή στιγμή για την ΑΕΚ με τον Σιαλμά να μπαίνει στην περιοχή, αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό και ύστερα από κόντρα κατέληξε στην αγκαλιά του Κυριακίδη.
55' Σέντρα του Μπέλεκ από δεξιά, πάνω στον Πόποβιτς.
52' Σουτ του Πόποβιτς, η μπάλα κόντραρε στον Κοντοέ και απομακρύνθηκε.
50' -Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Λαγός αντί του Λεονάρντο, ο οποίος αποχωρεί μέσω αποδοκιμασιών!
49' Κίτρινη κάρτα στον Καράμπελα.
46' Έναρξη δευτέρου μέρους
-Αλλαγή για τον Λεβαδειακό: Ο Βασιλείου αντί του Ζαουί.
45'+1' Λήξη ημιχρόνου.
45'+1' Εκτέλεση φάουλ του Πόποβιτς, πάνω στον Κωνσταντόπουλο.
35' Κίτρινη κάρτα στον Σιαλμά για τον τρόπο που αντέδρασε στο γκολ κλωτσώντας τις διαφημιστικές πινακίδες. Το έψαχνε εδώ και καιρό το γκολ ο Σιαλμάς. Με τη Δόξα Δράμας έχασε αρκετές ευκαιρίες. Το πέτυχε στη Λιβαδειά!
34' Γκολ για την ΑΕΚ: Ο Σιαλμάς πέρασε δύο αμυντικούς του Λεβαδειακού από αριστέρα, έπιασε ένα τρομερό πλασέ καρφώνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Κυριακίδη για το 0-1!
31' Εντυπωσιακή απόκρουση του Κωνσταντόπουλου σε σουτ του Κόρμπος!
28' Σουτ του Φαβάλι από πλάγια θέση δεξιά, πάνω στον Κωνσταντόπουλο.
26' Καλό σουτ του Ζησόπουλου με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ
21' Σουτ άουτ του Λεονάρντο...
7' Εκτέλεση όρνερ από τον Κάρλος, ο Κάρλος θα πηδήξει δυνατά για την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα απομακρυνθεί
7' Πρώτη ευκαιρία του αγώνα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Ύστερα από μακρινό φάουλ του Κάρλος, ο Σιαλμάς μπήκε στην πορεία της μπάλας, ο Κυριακίδης τη βρήκε και έδιωξε.
1' Έναρξη αγώνα.
Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τόμας, Μελισσάς, Ζουρούδης, Ζησόπουλος, Ζαουί, Φαβάλι, Λισγάρας, Κόρμπος, Πόποβιτς
ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Μανωλάς, Κάλα, Καράμπελας, Γεωργέας, Ρίκκα, Κάρλος, Λεονάρντο, Μπέλεκ, Σιαλμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: