Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Άρχισαν οι διακοπές ρεύματος για όσους δεν πλήρωσαν!!

Εληξε για χιλιάδες καταναλωτές η προθεσμία των 80 ημερών που είχαν από την έκδοση του λογαριασμού της ΔΕΗ για να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων, ή αλλιώς το χαράτσι, κι έτσι η εταιρεία χρησιμοποιώντας είτε συνεργεία της επιχείρησης είτε ιδιώτες εργολάβους ξεκινά να κόβει το ρεύμα σε όσους δεν "κατέβαλαν το τίμημα".

Άρχισαν οι διακοπές ρεύματος για όσους δεν πλήρωσαν!
Έτσι από σήμερα, θα μπορούν να ξεκινήσουν οι διακοπές ρεύματος στους καταναλωτές που μέχρι σήμερα δεν πλήρωσαν.
Χιλιάδες καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει το «χαράτσι» της ΔΕΗ επικοινωνούν καθημερινά με τα γραφεία κοινού της επιχείρησης ζητώντας πληροφορίες για τα χρονικά περιθώρια που τους απομένουν πριν την διαδικασία έκδοσης εντολής διακοπής ηλεκτροδότησης.
Στις περιπτώσεις πάντως που ο καταναλωτής δεν έχει πληρώσει τον λογαριασμό και έχει ήδη παρέλθει το περιθώριο των 80 ημερών οι υπάλληλοι της ΔΕΗ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να κοπεί άμεσα το ρεύμα.
Εντολές να διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε 7 σπίτια και 3 καταστήματα της Καλαμάτας δόθηκαν από τη ΔΕΗ. Οι υπάλληλοι όμως που κλήθηκαν να εφαρμόσουν την εντολή βρέθηκαν αντιμέτωποι με μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΜΕ που εμπόδισαν τελικά την διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμάτα δόθηκε η διευκρίνιση ότι οι εντολές αφορούσαν λογαριασμούς ηλεκτρικού που δεν είχαν πληρωθεί καθόλου, κι όχι ειδικά αυτούς που δεν είχε καταβληθεί το τέλος ακινήτων.
Την Παρασκευή 13-1-2012 στις 12:45 κάτοικοι της Λαμίας και θα συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο της Δ.Ε.Η. για να παραδώσουν τους λογαριασμούς τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας «για το παράνομο, αντισυνταγματικό και εκβιαστικό χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ» και καλούν «όλους τους πολίτες να παραβρεθούν και να ορθώσουν το ανάστημά τους όλοι μαζί ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που αρνήθηκε να αναλάβει τη διακοπή του ρεύματος σε πολίτες που δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος, τώρα και οι εργαζόμενοι σε εταιρείες ιδιωτών εργολάβων που έχει προσλάβει η ΔΕΗ για το έργο αυτό δηλώνουν απρόθυμοι να προχωρήσουν στη διακοπή της ηλεκτροδότησης οικιών αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους αντικοινωνικό έργο.
Μάλιστα τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου, το πρωί, μπροστά από τα γραφεία ενός τέτοιου εργολάβου στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, δράση διαμαρτυρίας κατά των διακοπών αυτών υπό την προτροπή του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων-Νεάπολης και στην οποία συμμετείχαν μέλη λαϊκών Συνελεύσεων από όλη σχεδόν την Αττική, ενώ δυναμική ήταν η παρουσία του κινήματος «Δεν Πληρώνω» με συμμετοχή δεκάδων συναγωνιστών.
Χαρακτηριστικά ήταν και τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, όπως «Θα είμαστε εδώ, θα είμαστε εκεί δεν θα επιτρέψουμε καμιά διακοπή» και «Παιδεία και υγεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό».
Από την πλευρά της, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ υποστηρίζει ότι θα κηρυχθεί αντισυνταγματική η απόφαση να μπει το «χαράτσι» στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ μετά την παρέμβαση στην Κομισιόν του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, εξετάζεται ακόμη και η παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και η χώρα μας κινδυνεύει να πληρώσει και πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το χαράτσι αυτό.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: